Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Πρωταρχικό ζήτημα λειτουργίας, η μεταφορά του

Στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας, που επισκέφθηκε το μεσημέρι η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα του Κόμματος, κάποιοι βιάστηκαν να γκρινιάξουν ότι όπως όλοι και το ΚΚΕ δεν είχε μέχρι τώρα βρεθεί κοντά τους... Ομως πριν καλά καλά προλάβει η Αλ. Παπαρήγα να απαντήσει ότι δεν έχει τόση σημασία η επίσκεψη εκεί κεντρικών στελεχών - εννέα άνθρωποι άλλωστε όσο κι αν θέλουν δεν προλαβαίνουν τα πάντα - αλλά το γεγονός ότι το ΚΚΕ παλεύει δίπλα τους και στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών, ήρθε από το ακροατήριο η επιβεβαίωση των λόγων της.

Γιατροί, προσωπικό, η Χαλκίδα ολόκληρη ζητά την άμεση μεταφορά του νοσοκομείου σε νέο μεγαλύτερο κτίριο, έξω απ' το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται σήμερα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Εν έτει 1997 όμως το υπουργείο Υγείας αρνείται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, και να συζητήσει οποιοδήποτε σχετικό αίτημα. Ε, λοιπόν ήταν το ΚΚΕ, όπως μας θύμισε γιατρός του νοσοκομείου, που από το 1986, όντας σε επαφή με τα προβλήματα της περιοχής, είχε διαπιστώσει την ανάγκη μεταφοράς του νοσοκομείου, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στη Βουλή στις 27/3/86. Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε μάλιστα αναγνωρίσει το πρόβλημα και είχε δεσμευτεί για την ανέγερση νέου κτιρίου δυναμικότητας 300 κλινών - διαθέτει σήμερα 172 - ουδέποτε όμως προωθήθηκε το θέμα, αν και κατά τις προεκλογικές περιόδους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κυκλοφορούσαν στην Εύβοια αφίσες για το νέο νοσοκομείο που θα έφτιαχναν όταν θα γίνονταν κυβέρνηση.

Εκτός από το νέο νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα της δημόσιας υγείας και ακόμη ειδικά για το ΓΝΝ Χαλκίδας, στην ανάγκη σύστασης νέου οργανισμού - ο παλιός έχει ξεπεραστεί απ' τις ανάγκες - και προσλήψεων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Είναι αρκετά και σημαντικά τα αιτήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο, όπως τα περιέγραψαν η πρόεδρος της ΕΙΝΕΒ Κ. Περλεπέ,άλλοι γιατροί και εργαζόμενοι, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως στο νοσοκομείο της Χαλκίδας αρκετοί αποφεύγουν αυτά τα ζητήματα ανάπτυξης και προστασίας ουσιαστικά της δημόσιας υγείας να τα συνδέσουν με το νέο νομοσχέδιο, που προωθείται εναντίον της. Η Αλ. Παπαρήγα τους προειδοποίησε ότι με το νομοσχέδιο προωθείται επίσημα πλέον ένα σύστημα υγείας που υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και ο ασθενής μετατρέπεται σε πελάτη. Το όποιο ξεροκόμματο δίνεται σε ένα μικρό τμήμα γιατρών, από κάποια άρθρα του, δεν έχει άλλο στόχο, παρά να τους ουδετεροποιήσει, να περιορίσει τις αντιδράσεις τους... Εκείνοι θα μείνουν άπραγοι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ