Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντίδραση μεταναστών

Την κατάργηση των γραφείων των Υπηρεσιών Εξωτερικού προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ελληνικών κοινοτήτων και άλλων μαζικών φορέων των μεταναστών.

Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό, αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξασφαλίζουν εξυπηρέτηση των Ελλήνων μεταναστών σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα, καθώς και ενημέρωση για την τοπική αγορά εργασίας, μέριμνα για την εφαρμογή διακρατικών συμφωνιών - προγραμμάτων, παρακολούθηση της εργατικής νομοθεσίας, μετάφραση δικαιολογητικών κλπ.

Για το θέμα αυτό κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Στ. Παναγιώτου,σημειώνοντας ότι η απόφαση του υπουργείου έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση των μεταναστών, που πηγάζει από το γεγονός ότι οι Ελληνες μετανάστες θα μείνουν εντελώς αβοήθητοι από το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε εργατικών προβλημάτων συναντούν καθημερινά.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ποιους λόγους πάρθηκε αυτή και εάν θα ανακληθεί άμεσα ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει τις υπηρεσίες της η Υπηρεσία Εργατικού Ακολούθου, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των Ελλήνων μεταναστών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ