Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι για υγιεινή - ασφάλεια

Καταγγέλλεται, επίσης, ο νομάρχης γιατί αγνοεί απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το ωράριο

Προς όφελος της εργοδοσίας λειτουργούν ουσιαστικά, μετά το πέρασμά τους στην ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και οι Μεικτές Επιτροπές Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας,καταγγέλλει με ανοιχτή του επιστολή στους αρμόδιους παράγοντες το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Επισημαίνει, επίσης, ότι σοβαρές ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση αναλαμβάνει ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βάϊνας,ο οποίος δεν εφαρμόζει καν τη δέσμευση που ανέλαβε για κοινή σύσκεψη νομαρχίας - ΕΚ - Επιθεωρήσεων.

"Ο έλεγχος που γίνεται - σημειώνει το ΕΚ Αγρινίου - από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας για τις οικοδομές είναι απαράδεκτος, αφού το μόνο που κοιτάζουν είναι αν φορούν πέδιλα οι οικοδόμοι και όχι αν υπάρχουν μέτρα προστασίας στην οικοδομή. Στην οικοδομή Η. Ηλιού που είχαμε και το τελευταίο θύμα, η οικοδομή προχωράει σαν να μη συμβαίνει τίποτα"!

Το δεύτερο ζήτημα που θέτει το ΕΚ Αγρινίου είναι ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στους ενδιαφερόμενους η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, των Εργατικών Κέντρων, των Εμπορικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ για το ωράριο των καταστημάτων. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με κύκλους της Νομαρχίας ο κ. Βάϊνας αρνείται να τη θέσει σε εφαρμογή μετά από πιέσεις των μεγαλοεργοδοτών των σούπερ μάρκετ και των πολυκαταστημάτων, οι οποίοι επιχειρούν να μην εφαρμοστεί.

"Με μεγάλη μας λύπη - τονίζεται - διαπιστώνουμε παράλληλα ότι στην προσπάθειά τους αυτή έχουν συμμάχους και ορισμένους συνδικαλιστές "εκσυγχρονιστές" αριστερούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οι συνάδελφοι του ΕΚ Μεσολογγίου πρέπει κάποτε να σέβονται τις υπογραφές τους, γιατί είναι η δεύτερη φορά που διολισθαίνουν με τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων".

Για το νομάρχη, το ΕΚ Αγρινίου σημειώνει ότι "δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγνοεί αποφάσεις του εκλεγμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας, ως ένα βαθμό, των εργαζομένων στα πολυκαταστήματα, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Απαιτούμε - καταλήγει - τώρα να κοινοποιηθεί και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου για το ωράριο και τα μέλη του να υπερασπίσουν τις αποφάσεις τους και την ίδια την προσωπικότητά τους".

- Με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Κωστόπουλος μεταφέρουν το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την αντιμετώπιση από την Εργατική Εστία των προβλημάτων που έχουν σχέση με τη στέγασή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική διαμαρτυρία για τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο (2018-06-12 00:00:00.0)
Εκλεισαν πολυκαταστήματα που παραβίαζαν το ωράριο (2003-12-30 00:00:00.0)
Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητοι! (2003-02-21 00:00:00.0)
Ο, τι "παράγγειλε" η κυβέρνηση (1996-12-28 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (1996-09-01 00:00:00.0)
Νεκροί δύο οικοδόμοι (1996-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ