Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στη μάχη για την απεργία

Να ανακληθούν τα αντιναυτεργατικά μέτρα ζήτησε χτες και η ΓΣΕΕ

Στη μάχη για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας παγκόσμιας κλίμακας, που ξεκινάει στις 4 Αυγούστου, έχουν "ριχτεί" οι ναυτεργάτες. Από τις 7 το πρωί και κάθε μέρα συνδικαλιστές "οργώνουν" τα λιμάνια, όπου καταπλέουν τα ποντοπόρα πλοία. Με εξορμήσεις και περιοδείες στα λιμάνια ειδικά του Ασπρόπυργου,της Ελευσίνας και της Πάχης ενημερώνουν τους ναυτεργάτες των ποντοπόρων πλοίων και ταυτόχρονα ελέγχουν αν τηρείται η νομοθεσία για τις οργανικές συνθέσεις. Παράλληλα προετοιμάζονται και οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες που θα μεταβούν στα λιμάνια του εξωτερικού 7 μέρες πριν την έναρξη της απεργίας, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος, αλλά και να περιφρουρήσουν τον αγώνα.

Καθημερινά οι ναυτεργάτες με μηνύματα από τα πελάγη, αλλά και στη διάρκεια των περιοδειών των συνδικαλιστών, κάνουν σαφή τη θέλησή τους, ο απεργιακός αγώνας να κλιμακωθεί και να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες πλοίων. Από την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει αποφασιστεί ότι αν μέχρι την έναρξη της απεργίας η κυβέρνηση δεν έχει ανακαλέσει τα αντιναυτεργατικά της μέτρα και δεν έχει αποδεχτεί τα αιτήματα των ναυτεργατών, θα γίνει νέα συνεδρίαση για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους, που έχουν αρχίσει από τις αρχές Ιουνίου, οι ναυτεργάτες κράτησαν και χτες αποκλεισμένες τις εισόδους του ΓΕΝΕ για 4 ώρες από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η ΓΣΕΕ,με χτεσινή της ανακοίνωση, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των ναυτεργατών και καλεί τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας "να ανακαλέσει τα μέτρα που αφορούν τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των πληρωμάτων και να αξιοποιήσει τις προτάσεις των ναυτεργατικών οργανώσεων για την απασχόληση και την απορρόφηση της ανεργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ