Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγανάκτηση στο Σκαραμαγκά

Η πλειοψηφία του σωματείου στηρίζει τους εκβιασμούς για την επιβολή της διπλής ειδικότητας. Καταγγελίες από την "Εργοστασιακή Επιτροπή" για το ρόλο κυβερνητικών συνδικαλιστών

Αγανακτισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά,που χτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της "Εργοστασιακής Επιτροπής" και συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία του Σωματείου, προκειμένου να συζητήσουν για τους εκβιασμούς της εργοδοσίας που στοχεύουν στην αποδοχή της διπλής ειδικότητας.

Οι εκβιασμοί αυτοί στηρίζονται από την πλειοψηφία του σωματείου. Χτες ο πρόεδρός του Σ. Μαρκάτος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι η θέση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) ήταν από το '85 η καθιέρωση της διπλής ειδικότητας! Ο ίδιος, όταν κλήθηκε από τον Σ. Βαρθολομαίο, μέλος της διοίκησης του σωματείου και στέλεχος της "Εργοστασιακής Επιτροπής", να ενημερώσει τους συγκεντρωμένους τι ακριβώς εννοεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε, απάντησε: "Εγώ δε συμμετέχω σε πανηγυράκια"!

Η στάση του αυτή αποδοκιμάστηκε έντονα από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, ενώ ο Σ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε: "Είναι ανήθικο συνδικαλιστικά στελέχη, όπως ο Μαρκάτος, ο Μίχας και ο Κοντάκης, να μην δουλεύουν και να παίρνουν επίδομα παραγωγής και επίδομα επίβλεψης, τη στιγμή που δεν έχουν τμήματα τα οποία να επιβλέπουν. Είναι απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ Α. Κανατσούλης και προϊστάμενος στα Ναυπηγεία να στέλνει ηλεκτροσυγκολλητές να κάνουν αμμοβολές, ο Γ. Φίτουρας, εκλεγμένος στον ΣΤΕΒ, να μου ζητάει να γίνω οικοδόμος, ο Α. Τριγώνης, διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας, να συναινεί στη διπλή ειδικότητα. Είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ολα αυτά είναι απαράδεκτα και πρέπει εμείς να δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ