Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εξάμετρος και ο Ταράσοφ

Ο Ρώσος επικοντιστής έγινε ο πέμπτος αθλητής που πέρασε τα έξι μέτρα. Φαβορί για το χρυσό στην Αθήνα

O άνθρωπος που ήρθε από το παρελθόν. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, Ρώσος Μαξίμ Ταράσοφ, έκανε φέτος μια θριαμβευτική επιστροφή. Αποκορύφωμα, μέχρις στιγμής, της φετινής του πορείας η προχτεσινή του επιτυχία στη Νίκαια, όπου έγινε ο πέμπτος άνθρωπος στον κόσμο που πέρασε πάνω από τα έξι μέτρα.

Ο Ταράσοφ είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης αλλά από τότε είχε μείνει στη σκιά του "ιπτάμενου" Σεργκέι Μπούμπκα.

Ο Ταράσοφ με την επίδοσή του αυτή, που είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο, έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στην Αθήνα με δεδομένο ότι ο Σεργκέι Μπούμπκα προέρχεται από μακρόχρονο τραυματισμό.

Εκτός του Μπούμπκα έχουν περάσει το ύψος αυτό μέχρι σήμερα και οι Ρώσοι Ροντιόν Γκαταούλιν και Ιγκόρ Τραντένκοφ, καθώς επίσης και ο Νοτιοαφρικανός Οκερ Μπριτς.

Στους ίδιους αγώνες η Πορτογαλίδα Φερνάντα Ριμπέιρο με χρόνο 8.37.14 ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση στα 3.000μ. Ενώ πρώτευσαν στις γυναίκες η Αμερικανίδα Μελίσα Μόρισον στα 100 μέτρα με εμπόδια με 12.63, η Ρωσίδα Ελένα Αφανάσιεβα στα 800 μέτρα με 1.57.38, η Ινγκα Μπαμπάκοβα από την Ουκρανία στο ύψος με δύο μέτρα και η Τζαμαϊκανή Μαρλέν Οτεϊ στα 200 μέτρα με 22.47.

Τραυματίστηκε η Κονσταντίνοβα

Απούσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας θα είναι τελικά η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο ύψος με 2.09, Βουλγάρα Στέφκα Κονσταντίνοβα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη φτέρνα. Ετσι όπως δήλωσε και η ίδια σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας της η συμμετοχή στο "Αθήνα '97" θεωρείται αδύνατη.

Εξάλλου αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Αμερικανό πρωταθλητή του δεκάθλου Νταν Ο Μπράιεν και τη συμπατριώτισσά του, πρωταθλήτρια στους δρόμους ταχύτητας, Γκέιλ Ντίβερς.

Ο Μπράιεν ταλαιπωρείται εδώ και αρκετό καιρό από ένα τραυματισμό στη γάμπα ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100εμπ. Γκέιλ Ντίβερς δεν έχει ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό με το αγώνισμα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ