Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Ενοικιάζεται" η ΑΕΚ

Οι ιδιοκτήτες της Ενωσης βλέπουν με θετικό μάτι πρόταση για ενεχυρίαση των μετοχών της σε εταιρία

"Το μη χείρον βέλτιστον" είχαν διαπιστώσει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και πολλάκις έχουν επιβεβαιωθεί. Η ρήση αυτή μάλλον βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην ΑΕΚ. Αναζητείται εναγωνίως λύση στο ιδιοκτησιακό θέμα, αλλά η πώληση μοιάζει... όνειρο θερινής νύχτας. Ετσι, εναλλακτικές λύσεις αποκτούν προβάδισμα. Τις τελευταίες μέρες φούντωσαν οι φήμες αναφορικά με νέες προτάσεις για την αγορά του πακέτου των μετοχών. Στελέχη του SόΕ υποστηρίζουν πως επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από μια διερευνητική πληροφορία "την οποία εξετάζουμε".

Απ' την άλλη, άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις δηλώνουν απόλυτα βέβαιοι πως στην παρούσα φάση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Είτε γιατί ο Μ. Τροχανάς δε θέλει, είτε γιατί δεν μπορεί. Επειδή όμως η πραγματικότητα (φτώχεια, απομόνωση) είναι σκληρή και αναπόφευκτη, δέχεται μια... μεσοβέζικη λύση. Την ενεχυρίαση των μετοχών.

Τι σημαίνει αυτό. Εταιρία ή φυσικό πρόσωπο αναλαμβάνει απόλυτα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, την ΑΕΚ. Τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά βάζοντας ένα ποσό λ.χ. 500 εκατ. δρχ. το οποίο δε θα επιστραφεί. Από την άλλη ο Μ. Τροχανάς δεσμεύεται, εγγράφως και με ρήτρες, πως δε θα 'χει καμιά ανάμειξη ή αρμοδιότητα. Στο προκαθορισμένο διάστημα οι μετοχές δεν είναι στην ιδιοκτησία του αλλά ενεχυριασμένες.

Μια τέτοια διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", είναι ήδη σ' εξέλιξη και δεν αποκλείεται σύντομα να τελεσφορήσει. Αλλωστε, μια εταιρία με προϋπολογισμό διαφήμισης λ.χ. 1,5 δισ. δρχ. μπορεί εύκολα να προχωρήσει σε χρησιδάνειο (όπως ονομάζεται). Μ' αυτό τον τρόπο η ομάδα βγαίνει απ' το αδιέξοδο, η εταιρία διαφημίζεται ευρύτατα και ο "ενεργός πολίτης" μπαίνει πραγματικά στο περιθώριο. Ετσι μπορεί η ΑΕΚ ν' ανακτήσει την αξιοπιστία της και ν' ανοίξει ο δρόμος για την οριστική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

  • Ο Μ. Τροχανάς απ' τον τηλεοπτικό πέρασε στο γραπτό λόγο, προσπαθώντας ν' ανασκευάσει τις εντυπώσεις ("άδειασμα" Κούγια) που δημιούργησε. Δε διστάζει μάλιστα ν' αυτοαναιρεθεί. Τα βάζει με αρκετούς και απειλεί με "νόμιμο πόλεμο".
Θετική η Μπενφίκα

Θετική παρουσιάζεται η Μπενφίκα στο δανεισμό του Μίκα Παντούρου. Γι' αυτό σήμερα ή αύριο στελέχη της ΠΑΕ θα πάνε στη Λισαβόνα για τις τελικές επαφές.

  • Εκδικάστηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή η υπόθεση Κατσαβού. Ο Αλ. Κούγιας εκτιμά πως "κονιορτοποιήθηκαν οι κατηγορίες", ενώ και οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΕΚ (Καϊμακάμης, Καρόγιαννης) δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι. Τη Δευτέρα οι αντίδικοι θα καταθέσουν υπομνήματα και εντός τριημέρου αναμένεται η απόφαση.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ