Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ατακτη υποχώρηση της ΕΚΟΦ

Πήρε πίσω την απόφαση για κατάργηση της Εθνικής στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης με Φούρα και διεθνείς. Οι παίκτες επιστρέφουν στην πισίνα

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε τελικά η Κολυμβητική Ομοσπονδία όσον αφορά τη διαμάχη της με τους παίκτες της Εθνικής ομάδας, και όλα δείχνουν πλέον ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο καιρό οδεύει προς τη λήξη της.

Παράγοντες της Ομοσπονδίας εμφανίστηκαν ξαφνικά σε χτεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα με αντιπροσωπεία των διεθνών, όπου συμμετείχαν οι Μαυρωτάς, Λοράντος, Βολτυράκης, Παπαναστασίου, και ούτε λίγο- ούτε πολύ αμφισβήτησαν και τα ίδια τα γραφόμενά τους.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της ΕΚΟΦ (Κατσαρός, Γιακουμάτος, Αρώνης) τόνισαν ότι ουδέποτε κατήργησαν την Εθνική ανδρών (! ) και αν αποφάσισαν να στείλουν τον ομοσπονδιακό προπονητή Κούλη Ιωσηφίδη στην Κούβα ήταν για να δει απλά κάποιους εφήβους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα...

Τώρα βέβαια πώς αυτό προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΟΦ που έλεγε επί λέξει "ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα αναχωρήσει για την Κούβα προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στην Εθνική εφήβων, στην Ομάδα (με κεφαλαίο μάλιστα) που θα εκπροσωπήσει από δω και πέρα το ελληνικό πόλο και την Ελλάδα στις διεθνείς της υποχρεώσεις", αυτό μάλλον μόνο οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας μπορούν να το εξηγήσουν.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού υποσχέθηκε στην αντιπροσωπεία των παικτών ότι θα δώσει ένα μέρος των χρημάτων στην ΕΚΟΦ προκειμένου έτσι η Ομοσπονδία να τηρήσει την υπόσχεσή της και να δώσει το πριμ για το ΦΙΝΑ ΚΑΠ στους παίκτες.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι εντός των ημερών θα ανακοινώσει και επίσημα το πριμ που πρόκειται να δώσει και η πολιτεία στους διεθνείς.

Η αντιπροσωπεία των παικτών αναμενόταν χτες το βράδυ να συναντηθεί και με τους υπόλοιπους διεθνείς, όπου θα τους ενημέρωναν για τα καινούρια δεδομένα προκειμένου να πάρουν οριστικές αποφάσεις για τη συνέχεια. Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα η αποχή βαδίζει προς το τέλος της.

Πάντως ας σημειωθεί ότι σε χτεσινοβραδινή ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού για τη συνάντηση δε γίνεται λόγος σχετικά με τις υποσχέσεις του υφυπουργού για τα πριμ.

Νίκησαν οι έφηβοι
  • Τη χαρά της νίκης γεύτηκε η Εθνική ομάδα πόλο των εφήβων στο δεύτερο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στην Κούβα, αφού επιβλήθηκε της διοργανώτριας με 10 - 6.

Το εθνικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένη σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα (4 - 4 με την Αυστραλία) και κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω (4 στα 6). Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 2 - 1, 3 - 1, 3 - 1, 2 - 3. Τα γκολ της Εθνικής μας πέτυχαν: Θωμάκος 2, Σχίζας 2, Αυγουστινάκης 2, Παυλίδης 1, Γιάγκος 1, Παλαιολόγος 1, Στελάτος 1.

Χτες το βράδυ η Εθνική μας αντιμετώπιζε τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ