Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Προειδοποίηση από την "Εργοστασιακή Επιτροπή"

Κίνδυνος ατυχημάτων, εξαιτίας της πολλαπλής απασχόλησης. Μπροστά στις ευθύνες τους, οι ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στη συγκέντρωση που κάλεσε προχτές η "Εργοστασιακή Επιτροπή", και η εκδήλωση της αγανάκτησής τους για τους εκβιασμούς που δέχονται, προκειμένου να αποδεχτούν τη διπλή ειδικότητα, θορύβησε την επιχείρηση, η οποία απέσυρε τις απειλές για κυρώσεις και τώρα κάνει λόγο για "οικειοθελή" αποδοχή της διπλής ειδικότητας.

Θορυβημένη εμφανίζεται και η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ), η οποία, μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε, κυκλοφόρησε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει από τους εργαζόμενους να είναι και ευχαριστημένοι που έχουν δουλιά, ενώ αποδίδει όλα τα δεινά των Ναυπηγείων στη στάση της "Εργοστασιακής Επιτροπής"!

Στο μεταξύ, η "Εργοστασιακή Επιτροπή", με υπόμνημά της προς τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Μετάλλου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τον ΣΤΕΒ, καταγγέλλει ότι κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων των Ναυπηγείων βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο της εργοδοσίας.

Ειδικότερα για τη διπλή ειδικότητα, σημειώνει: "Παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία και παράλληλα δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι εργατικών ατυχημάτων, αφού στέλνονται άσχετοι άνθρωποι σε δουλιές που θέλουν ειδίκευση και εμπειρία. Μετά τη συρρίκνωση του ναυπηγείου από την κυβέρνηση κατά 1.000 άτομα, λόγω της ιδιωτικοποίησής του, με το καθεστώς 51 - 49%, έχει επέλθει πλήρης αποδιάρθρωση και πολλά τμήματα υπολειτουργούν, βάζοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Ετσι, όποια κενά παρουσιάζονται στην παραγωγική διαδικασία και στη λειτουργία, προσπαθούν να τα καλύψουν με εργολάβους και διπλή ειδικότητα, αλλά και πολλαπλή απασχόληση".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται, όμως, και συνδικαλιστικά στελέχη, που "βάζουν πλάτη για να περάσουν αυτά τα αντεργατικά σχέδια". Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι πρόκειται για τους: Α. Κανατσούλη, αντιπρόεδρο της ΠΟΕΜ και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Γ. Τσίτουρα, στέλεχος του ΣΤΕΒ, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ και Α. Τριγώνη, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ.

Η "Εργοστασιακή Επιτροπή" καλεί τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν θέση σ' αυτό το ζήτημα και να ασκήσουν πίεση στην επιχείρηση για να σταματήσουν οι απειλές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι ώρα να βγουν στο προσκήνιο (2013-04-09 00:00:00.0)
Κάλπες στο Σκαραμαγκά (1999-02-16 00:00:00.0)
Αγανάκτηση στο Σκαραμαγκά (1997-07-18 00:00:00.0)
Απόφαση Κομισιόν για Σκαραμαγκά (1997-07-17 00:00:00.0)
Κόλπα, αλά Σύρα, στο προσκήνιο... (1995-03-01 00:00:00.0)
Ξεπούλημα με... "περιτύλιγμα" (1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ