Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κατασκεύασμα φασιστικής αντίληψης"

"Παραμορφώνουν, αλλοιώνουν και παραβιάζουν βάναυσα το μνημείο οι πρόσθετες κατασκευές υπό τη μορφή προπυλαίων, μπροστά το Καλλιμάρμαρο". Αυτή είναι η άποψη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Αρχιτεκτόνων για το κατασκεύασμα που στήνεται μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι "η κατασκευή είναι προϊόν μιας άλλης αισθητικής, Ρωμαϊκής υφής, ξένη προς την απέριττη και με μέτρο Ελληνική. Μας είναι αδιανόητο αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα να καλλιεργούν μία λανθάνουσα φασιστική αντίληψη".

Με την ανακοίνωση, δε, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: "Με ποιες απλουστευτικές διαδικασίες κατασκευάζεται το έργο αυτό; Ποια αρμόδια όργανα, όπως Πολεοδομικό Γραφείο Δήμου Αθήνας, Επιτροπή Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου, Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, άσκησαν εποπτικό έλεγχο και ενέκριναν την υλοποίησή του; Μήπως πάλι λειτούργησε ο νόμος της γενικευμένης αυθαιρεσίας που ασκείται από τους δημόσιους φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα και ιδιώτες και που εκτείνεται βάναυσα στο σύνολο της χώρας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ