Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μίκης στους Δελφούς

Αρχισαν την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών οι εργασίες του Συμποσίου "70 χρόνια από τις Πρώτες Δελφικές Εορτές: Το Αρχαίο Δράμα στους Δελφούς, από τον Αγγελο Σικελιανό ως τις ημέρες μας".

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο διευθυντής του ΕΠΚΔ, Βασίλης Καρασμάνης.Προλόγισε η Αννα Σικελιανού,ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρέμβαση του εγγονού του ποιητή Μαρκ Σικελιανού.Επίσης, μίλησε και η δισέγγονη του ποιητή και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Ελένη Σικελιανού.

Προχτές το βράδυ, εξάλλου, εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Σικελιανού η έκθεση "Δελφικές Εορτές 1927 και 1930" και στη συνέχεια το "Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης και Ερευνας" του Σπύρου Σακκά παρουσίασε το μουσικοθεατρικό δρώμενο "Χρησμολογία: οι Δελφοί και τα Οράματα του Αγγελου Σικελιανού".Ιδιαίτερη όμως επιτυχία σημείωσε το προχτεσινό κονσέρτο της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΑ, συναυλία στο αρχαίο στάδιο Δελφών, με μια σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη βασισμένη σε ποίημα του Σικελιανού. Το κονσέρτο παρακολούθησε ως θεατής και ο συνθέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ