Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα αποκτήματα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, τα εγκαίνια της έκθεσης "Δελφικές Εορτές 1927 και 1930" στο Μουσείο Δελφικών Εορτών(Σπίτι Σικελιανού στους Δελφούς). Στο πολυπληθέστατο κοινό παρουσιάστηκε η μόνιμη συλλογή του Μουσείου, καθώς και ορισμένα νέα εκθέματα, που είτε δωρήθηκαν από τους κατόχους τους στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών,ή παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης.

Δύο πολύ σημαντικά νέα αποκτήματα του Μουσείου, είναι ένα γλυπτό του Αγγελου Σικελιανού, φιλοτεχνημένο από τον Χρήστο Καπράλο,το οποίο τοποθετήθηκε στον κήπο του Μουσείου. Το δεύτερο απόκτημα ήταν μία μελέτη του Χρ. Καπράλου σε χαλκό, με θέμα τις Δελφικές Εορτές. Και τα δύο έργα παραχωρήθηκαν στο Μουσείο από το Ιδρυμα Χρήστου και Σούλης Καπράλου.Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και μίλησαν η Σούλη Καπράλου και ο Γιάννης Δάλλας.

Στα υπόλοιπα εκθέματα περιλαμβάνονται: Η πανοπλία του Πυρρίχου του Θάνου Βελούδιου (συλλογή Λ. Δραγώνα). Το Παναρμόνιο Δελφικών Εορτών, μικρογραφία σε μέγεθος πιάνου του μεγάλου Οργάνου. Το Παναρμόνιο ανήκει στην Εστία Ν. Σμύρνης. Σπάνιο φωτογραφικό υλικό και καρτ ποστάλ. Η μόνιμη συλλογή περιλαμβάνει χειρόγραφα του Αγ. Σικελιανού και της Εύας, σπάνιες εκδόσεις, στολές, κοστούμια των Δελφικών Εορτών, το πιάνο και τον αργαλειό της Εύας Σικελιανού, προσωπικά αντικείμενα του ποιητή κ.ά.

Στη συλλογή του Μουσείου, προστέθηκε και σχέδιο του Περικλή Βυζάντιου, με θέμα "Προμηθεύς Δεσμώτης: ο χορός των Ωκεανίδων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ