Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αθώα έλξη

Μια "Παράξενη έλξη",που θα παρουσιάσει η ΕΤ - 3 στις 23.00 δεν είναι και ό,τι καλύτερο θα επιθυμούσαμε. Είναι όμως μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα και κρατά σε κάποια αγωνία τον τηλεθεατή. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Κεντρική ηρωίδα μια παντρεμένη με ένα επιστήμονα που ειδικεύεται στη γηριατρική. Αυτός ο άνθρωπος που έχει αφιερωθεί στην επιστήμη, έχει πάθος με τα τρενάκια! Το πάθος του, όλο και μεγαλώνει με αποτέλεσμα να γεμίσει το σπίτι με μοντέλα σιδηροδρομικών σταθμών. Η γυναίκα αρχίζει να εκνευρίζεται και να δυσαρεστείται με την εμμονή του. Μια μέρα θα χτυπήσει η πόρτα και θα εμφανιστεί ένας νεαρός που θα ισχυριστεί ότι είναι ο χαμένος της γιος. Τότε όλα θα αλλάξουν και η ταινία θα γίνει ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ. Με την Τερέζα Ράσελ. Σενάριο Ντένις Πότερ.

Και πάλι από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Στην κορυφή" του Τζιόρτζιο Μποτέμι. Ο εξαιρετικός ηθοποιός Τζιαν Μαρία Βολοντέ, που χάθηκε τον περασμένο χρόνο, υποδύεται σ' αυτήν τη δραματική και έντονη ταινία έναν κομμουνιστή δημοσιογράφο που επιχειρεί να κάνει τη γυναίκα που αγαπά να ενδιαφερθεί για τα πολιτικά δρώμενα. Να αγαπήσει τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μετά να αγαπήσει εκείνον τον ίδιο. Μια απλή σαρκική αγάπη δεν του αρκεί.

Από το MEGA στις 23.30 "Ο κατηγορούμενος ήταν αθώος" του Στάνλεϊ Λόουελ Ριτς.

Πρόκειται για μια δικαστική ταινία του 1986 με τον Λίντσνεϊ Βάγκνερ, το σενάριο της οποίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας γυναίκας, η οποία πάλεψε, και τελικά το κατάφερε, να βγάλει δηλαδή, τον άνδρα της από τη φυλακή, μετά από την άδικη καταδίκη του για το βιασμό τριών γυναικών. Ο Ντάγκλας Φορμπς, ταχυδρόμος στην πόλη Ελιζαμπεθτάουν του Τένεσι, συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι βίασε τρεις γυναίκες. Η γυναίκα του, όμως, που ξέρει καλά τον άνδρα που παντρεύτηκε, ποτέ δεν πίστεψε στην ενοχή του. Ετσι, μόνη της θα ψάξει και θα βρει τα στοιχεία εκείνα που τελικά θα του χαρίσουν την ελευθερία του.

Από το STAR στις 22.30 "Δημοσιογράφος για κλάματα" του Τζορτζ Ράι Χιλ. Πρόκειται για κωμωδία του 1988 που αφηγείται την εξής ιστορία: Ενας άνθρωπος της πόλης αποφασίζει να επιστρέψει στη φύση. Ο Αντι και η γυναίκα του Μανταλίν, εγκαταλείπουν τις δουλιές τους για να βρουν επιτέλους, την ηρεμία τους κοντά στη φύση. Εκείνος ονειρεύεται να γράψει ένα μυθιστόρημα και εκείνη προτιμά να γίνει μητέρα και να αφήσει την έδρα που δίδασκε. Οταν φτάνουν στην ειδυλλιακή κωμόπολη όπου έχουν αποφασίσει να εγκατασταθούν, θα ανακαλύψουν ότι το χωριό, η εξοχή, η φύση, τέλος πάντων, δεν είναι έτσι όπως την είχαν φανταστεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ