Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη στην Καβάλα για τη ΣΕΚΕ

Η μεταφορά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ από την Καβάλα στην Ξάνθη, που θα έχει ως αποτέλεσμα 300 περίπου εργάτριες να χάσουν τη δουλιά τους, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Καβάλα, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και μαζικών φορέων.

Η ΣΕΚΕ αποφάσισε τη μεταφορά, με σκοπό να καρπωθεί τις επιδοτήσεις των "αναπτυξιακών νόμων", ενώ ήδη για φέτος προανήγγειλε τη μείωση των ημερών απασχόλησης των εργατριών στα 35 ημερομίσθια, με συνέπεια οι εργαζόμενες να μην καλύψουν ούτε τις προϋποθέσεις για ασφάλιση, αλλά και το επίδομα ανεργίας!

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, στις τοποθετήσεις τους, έκαναν λόγο για ένταξη της περιοχής στα μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά μέτρα και δεν αναφέρθηκαν στο άμεσο πρόβλημα της μεταφοράς της επιχείρησης, που θα στερήσει την εργασία από εκατοντάδες εργαζόμενους.

Στη σύντομη τοποθέτηση που έκανε, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος τον εφησυχασμό και την αδράνεια που δημιουργούν οι περιβόητοι αναπτυξιακοί νόμοι, αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "οι 8 αναπτυξιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί ως τώρα, δεν έδωσαν τα αναμενόμενα και αυτό επιβεβαιώνεται με την αποδιοργάνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, και τις τραγικές συνέπειες για την ύπαιθρο". Συνεχίζοντας, επανέφερε την πάγια θέση του Κόμματος για τη λειτουργία της επιχείρησης, να μη φύγει η ΣΕΚΕ από την Καβάλα και να φτιάξει τη νέα της μονάδα επεξεργασίας καπνού με χρηματοδότηση από την ΕΕ και εθνικούς πόρους.

"Ενα νέο εργοστάσιο με σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα" - τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ - "θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας πολλαπλάσιας ποσότητας καπνού και θα συντελέσει στη δημιουργία χιλίων περίπου θέσεων εργασίας στην περιοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ