Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακό προσκλητήριο στα λιμάνια

Δεκατρία 24ωρα έμειναν μέχρι την έναρξη της 48ωρης απεργίας στα ποντοπόρα πλοία και από χτες το πρωί άρχισε η μετάβαση συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών στα λιμάνια του εσωτερικού, με πρώτο του Βόλου,για την προετοιμασία της κινητοποίησης. Παράλληλα, συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες συνδικαλιστών στα λιμάνια Ελευσίνας,Ασπροπύργου και Πάχης,όπου καταπλέουν ποντοπόρα πλοία. Τα λιμάνια του εξωτερικού στα οποία θα μεταβούν συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες είναι Ρότερνταμ,Αμβέρσας,Γένοβας,Λίβερπουλ,Αμβούργου και Μασσαλίας.

Η ΠΝΟ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι οι προετοιμασίες γίνονται μέσα στα προκαθορισμένα πλαίσια, ενώ με ανακοινώσεις και ραδιοσυνδιαλέξεις, ενημερώνει τα πληρώματα των ελληνικών ποντοπόρων πλοίων σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, χτες η ΠΝΟ έστειλε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη,τις προτάσεις που επεξεργάστηκε επιτροπή της σχετικά με το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα. Οι προτάσεις της επιτροπής κινούνται στη βάση των ναυτεργατικών αιτημάτων και απορρίπτουν τα όσα προωθούνται στο νομοσχέδιο, όπως: Η αφαίρεση φυλλαδίου από άνεργους, η αφαίρεση της άδειας των ναυτεργατών από τον υπολογισμό της συνταξιοδότησης, οι διευκολύνσεις προς τους εφοπλιστές για την εξόφληση των οφειλών τους προς το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο κ.ά. Προτείνει, επίσης, να καταργηθεί ο θεσμός των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Σκανδαλώδης ρύθμιση ΝΑΤ στον Βεντούρη

Το προεδρείο του ΝΑΤ, χωρίς την έγκριση της διοίκησης, αποφάσισε να διευκολύνει τον εφοπλιστή Γιώργο Βεντούρη για οφειλές του προς το ΝΑΤ, ύψους 200.000.000 δραχμών! Ενώ ο νόμος ορίζει ρητά ότι "δε χορηγείται νέο ναυτολόγιο πριν εξοφληθεί το προηγούμενο και μεταφορά της οφειλής του παλαιού ναυτολογίου στο νέο δεν επιτρέπεται", το προεδρείο, εν κρυπτώ, αποφάσισε να αποπληρωθεί το ποσό από τον εφοπλιστή σε 3 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη ήταν να εξοφληθεί στις 2 Ιούλη. Ο εφοπλιστής δεν εξοφλεί την πρώτη δόση και καταθέτει νέα αίτηση, προκειμένου να γίνει καινούριος διακανονισμός, γεγονός που πέτυχε! Οι ενέργειες του προεδρείου ήρθαν στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου κατόπιν ...εορτής στις 15 Ιούλη! Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θανάσης Σταματόπουλος,δήλωσε: "Εγώ διαχώρισα τη θέση μου. Δεν ενέκρινα αυτές τις ενέργειες, οι οποίες δε συμβαδίζουν με το νόμο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ