Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εν αναμονή της "μοιρασιάς"

Επανήλθε προχτές η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ακριβέστερα ο ιδιοκτήτης της, στο εκκολαπτόμενο σκάνδαλο για το έργο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις 500 βιβλιοθήκες ύψους 21 δισ. δρχ. Εργο, το οποίο είναι προπομπός αρκετών άλλων του υπουργείου Παιδείας, συνολικού ύψους 700 δισ.

Στο άρθρο της επαναλαμβάνει τη γνωστή "υπερασπιστική" της γραμμή, ότι δηλαδή είναι απηνής διώκτης των διαπλεκόμενων συμφερόντων και τονίζει μεταξύ άλλων ότι "χρειάζεται θάρρος για την αποκάλυψή τους (σ. σ. των "διαπλεκομένων συμφερόντων"), άρνηση συναλλαγής, αδιαφορία για τις όποιες αντιδράσεις μπορεί να προκληθούν". Εμμεσα πλην σαφώς, δηλαδή, η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι βρίσκεται "εκτός συναλλαγών" και βέβαια εκτός "διαπλεκομένων συμφερόντων", σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της (συγκρότημα Λαμπράκη). Ελα, όμως, που κι αυτό δεν ευσταθεί, αφού η ίδια εφημερίδα παραδέχτηκε την περασμένη βδομάδα ότι η δεύτερη εταιρία, μετά από αυτή του Χρ. Λαμπράκη, που υπέβαλε προσφορά για το έργο των 21 δισ. δρχ. ανήκει σε ανίψια του Χρ. Τεγόπουλου.

Και κάτι ακόμα: Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η "Ελευθεροτυπία" αποφεύγει κάθε επικριτικό σχόλιο στη στάση της κυβέρνησης και την πολιτική της, που λειτουργεί ως θερμοκήπιο για ανάλογα σκάνδαλα. Μήπως ακριβώς γιατί προσδοκά ακόμα να επωφεληθεί από τη "μοιρασιά";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ