Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξωραϊσμός της πολιτικής της υποτέλειας

Να αντιστρέψει την πραγματικότητα, ή, καλύτερα, να την "προσαρμόσει" στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη, επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών, με τη προχτεσινή συνέντευξή του στα "Νέα". Μόνο, που στην προσπάθειά του αυτή, ο Θ. Πάγκαλος δεν αποφεύγει την αυτογελοιοποίηση. Για παράδειγμα, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική προσέγγιση με την Τουρκία, αν δε λυθεί το θέμα της διεκδίκησης των Ιμίων από την Αγκυρα (!). Λες και η συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ - Ολμπράιτ στη Μαδρίτη δεν ήταν κίνηση πολιτικής προσέγγισης. Λες και η Τουρκία, αλλά και οι ΗΠΑ δεν επιμένουν σταθερά στις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο.

Επιχειρεί ακόμα ο Θ. Πάγκαλος να δείξει ότι η κυβέρνηση ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία της Μαδρίτης "ανοίγει το δρόμο για μια απευθείας συζήτηση με την Τουρκία". Αυτό που "ξεχνάει" ο Θ. Πάγκαλος είναι ότι η ατζέντα των "απευθείας συνομιλιών" με την Τουρκία, έχει προ πολλού διαμορφωθεί από την Ουάσιγκτον και υπηρετεί, πρώτα και κύρια, τα δικά της συμφέροντα.

Και, βέβαια, ο Θ. Πάγκαλος και η κυβέρνηση Σημίτη δεν προτίθενται να παρεκκλίνουν ούτε κατά μία κεραία από τις εντολές των ΗΠΑ. Απλά, επιχειρούν να εξωραϊσουν την πολιτική της υποτέλειας "προς το εσωτερικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ