Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αφαίρεση χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό!

Αμφισβητούσε τη... νομιμότητα της απόδοσης του οικογενειακού επιδόματος σε εργαζόμενη και πήρε πίσω αναδρομικά το επίδομα, βάζοντας "χέρι" στον τραπεζικό λογαριασμό της!

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Πολλές φορές ακούμε πως "ο εργοδότης βάζει το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου", εννοώντας έτσι πως του παρακρατεί χρήματα που δικαιούται ή αρνείται να του παραχωρήσει κεκτημένα δικαιώματα. Ομως, για τη Δήμητρα Σακελαροπούλου,η οποία εργάζεται στο χώρο των μαγειρείων του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας,η φράση αυτή απέκτησε το πραγματικό της νόημα.

Στην πρόσφατη πληρωμή της η εργαζόμενη ανακάλυψε πως έλειπαν από το λογαριασμό της στην Αγροτική Τράπεζα 72.000 δραχμές.Η πρώτη της σκέψη ήταν πως πρόκειται για "κάποιο λάθος της μηχανοργάνωσης" και ζήτησε εξηγήσεις από την Τράπεζα, η οποία έχει συμβληθεί με το ΠΠΓΝΠ για να πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Ομως, όπως πληροφορήθηκε, δεν υπήρχε κανένα λάθος, "απλώς" η υπηρεσία, δηλαδή η διοίκηση του ΠΠΓΝΠ, αφαίρεσε τα χρήματα, παίρνοντας πίσω αναδρομικά τα χρήματα που από 1/1/97 της είχε καταβάλλει για το οικογενειακό επίδομα!

Μετά από περιφορές από γραφείο σε γραφείο, η Δ. Σακελαροπούλου έμαθε πως η διοίκηση του ΠΠΓΝΠ αμφισβητεί τη βεβαίωση της επιχείρησης που εργάζεται ο άντρας της, ότι αυτός δεν παίρνει τα οικογενειακά επιδόματα και αρνείται να της τα καταβάλλει!

Η περίπτωση της Δ. Σακελαροπούλου δε φαίνεται να είναι η μόνη, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η διοίκηση, εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική, θέτει μια σειρά εμπόδια στους εργαζόμενους να πάρουν το οικογενειακό επίδομα.

Η υπεξαίρεση που, στην ουσία, διέπραξε η διοίκηση του Νοσοκομείου, έχει το μανδύα της... νομιμότητας, καθώς σε επικοινωνία του "Ρ" με την ΑΤΕ, έγινε γνωστό πως οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο ΠΠΓΝΠ είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν μια βεβαίωση που μέσα στα άλλα περιέχει τον όρο: "Αποδέχομαι ανεπιφύλακτα κάθε χρέωση του λογαριασμού κατάθεσής μου όταν εκ των υστέρων και μετά από ειδική έγγραφη εντολή του ΠΠΓΝΠ ζητείται επιστροφή προϊόντος μισθοδοσίας μου, μερικό ή ολικό, ως αχρεωθήτως καταχωρηθέντος, απαλλασσομένης της τράπεζας από κάθε ευθύνη".

Το περιστατικό καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" του ΠΠΓΝΠ,η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο και αντιδραστικό τον αποικιακού χαρακτήρα περιοριστικό όρο που θέτει η διοίκηση στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται, να της εκχωρούν το "δικαίωμα" να επεμβαίνει στον προσωπικό τραπεζιτικό λογαριασμό τους. Η ΔΕ είχε από παλιά προειδοποιήσει για τις συνέπειες των όρων της ένταξης της μισθοδοσίας στην τράπεζα, όταν οι άλλες παρατάξεις πανηγύριζαν για τον "εκσυγχρονισμό του συστήματος"...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί υποχρεωτικά συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα»; (2015-05-21 00:00:00.0)
Εξαγορές και ανακατατάξεις (2005-01-27 00:00:00.0)
Φτηνότερες οι καταθέσεις, ακριβότερα τα δάνεια (2002-05-21 00:00:00.0)
Αθλιότητες στο Περιφερειακό Νοσοκομείο (1999-08-05 00:00:00.0)
Από τις τράπεζες η μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων (1997-05-06 00:00:00.0)
ΔΙΑΣ κερδών για τις τράπεζες (1997-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ