Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Θανατηφόρες ελλείψεις

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή στο πολυϊατρείο του ΙΚΑ και στα Κέντρα Υγείας της Λάρισας, έθιξαν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας.Ειδικότερα:

  • Στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας πρέπει να προσληφθούν καρδιολόγος, ορθοπεδικός και οδηγοί ασθενοφόρων.
  • Στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου πρέπει να προσληφθούν καρδιολόγος, χειρουργός και προσωπικό στο ακτινολογικό εργαστήριο.
  • Στο Κέντρο Υγείας Γόννων πρέπει να προσληφθούν παιδίατρος, μικροβιολόγος, δύο νοσηλεύτριες, οδηγοί ασθενοφόρων, ενώ χρειάζεται να καλυφθούν ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και να ληφθούν μέτρα ώστε να πραγματοποιούνται προγράμματα προληπτικής ιατρικής.
  • Στο Κέντρο Υγείας Αγιάς πρέπει να προσληφθούν παθολόγος, παιδίατρος, ακτινολόγος, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων πρέπει να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να προσληφθούν οδηγοί ασθενοφόρων και να οργανωθούν προγράμματα προληπτικής ιατρικής.
  • Στο πολυϊατρείο του ΙΚΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν την κτιριακή και τεχνολογική υποδομή, ενώ πρέπει να προσληφθούν ακόμη 30 εργαζόμενοι.

Οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομή και εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ