Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Μετέωρο το πρόγραμμα

Μετέωρο παραμένει ακόμα το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), προϋπολογισμού 40 δισ. δραχμών, παρά τις πρόσφατες δημόσιες διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση "άναψε το πράσινο φως" για το απαιτούμενο κονδύλι.

Αυτό προκύπτει από χτεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, σύμφωνα με το οποίο, η Επίτροπος Βουλφ Ματίς,απαντώντας σε Ερώτηση Ελληνα ευρωβουλευτή, επισήμανε τον κίνδυνο να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ, επειδή "δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί σε επίπεδο ΕΛΤΑ η αναγκαία οργανωτική διάρθρωση".

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έχει εγκριθεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Δεκέμβριο του 1995, αλλά θα έπρεπε να έχει συνταχθεί επιχειρηματικό σχέδιο ("Μπίζνες πλαν"), για να αρχίσει η εκταμίευση των 40 δισεκατομμυρίων δραχμών του προγράμματος. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, όπως δεν έχει, επίσης, διαμορφωθεί και η ανάλογη μονάδα παρακολούθησης, που θα εξασφάλιζε την καλή εφαρμογή του προγράμματος εκσυγχρονισμού.

Στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρεται ότι στην απάντησή της η αρμόδια επίτροπος επισημαίνει ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια μπορεί να μεταφερθούν σε άλλα προγράμματα, αν δε ληφθούν εγκαίρως οι αναγκαίες αποφάσεις: "Μια νέα πρόταση των ελληνικών αρχών εξετάζεται επί του παρόντος από την Επιτροπή. Ωστόσο, τα υφιστάμενα προβλήματα δε δύναται να επιλυθούν, παρά μόνο με συγκεκριμένες και έγκαιρες αποφάσεις και ενέργειες των αρμόδιων αρχών. Ελλείψει αυτών, τα κοινοτικά κονδύλια που είχαν προβλεφτεί γι' αυτό το επιχειρησιακό πρόγραμμα δύναται κατ' αρχήν να μεταφερθούν σε άλλα προγράμματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης στην Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ