Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στόχος, να κοπεί η φυσιοθεραπεία

Την προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω της διοίκησης του ΙΚΑ να περικόψει την παροχή φυσικοθεραπείας, από τους ασφαλισμένους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων κατήγγειλαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και η Πανελλήνια Ενωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών σε συνέντευξη Τύπου.

Η παροχή της φυσικοθεραπείας - γίνεται μέσω φυσικοθεραπευτών σε ιδιωτικά ιατρεία που υπογράφουν σύμβαση έργου με το ΙΚΑ - έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα καθώς οι 2.500 φυσικοθεραπευτές αρνούνται να δεχτούν να συνάψουν συμβάσεις έργου που προτείνει η διοίκηση του ΙΚΑ. Μάλιστα η διοίκηση του ΙΚΑ τούς απαγορεύει να δέχονται ασφαλισμένους απειλώντας τους ότι θα αποκλειστούν για μια πενταετία από κάθε μορφής συνεργασία μαζί τους.

Οι φυσικοθεραπευτές στη συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν το ΙΚΑ για την άρνησή του - σε αντίθεση με τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς - να πληρώνει τις φυσιοθεραπευτικές πράξεις με κρατικό τιμολόγιο. Αντίθετα το ΙΚΑ απαιτεί να συνεχίσει να συνάπτει συμβάσεις έργου με τιμές οι οποίες έχουν να αναπροσαρμοστούν από το 1991. Τα αιτήματα των φυσικοθεραπευτών είναι η σύναψη συμβάσεων με όλους τους εργαστηριούχους φυσικοθεραπευτές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αμοιβή με κρατικό τιμολόγιο και καθορισμός πλαφόν παραπεμπτικών για κάθε φυσικοθεραπευτή. Η διοίκηση του ΙΚΑ όμως αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτά.

"Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αναγκάσει τους φυσικοθεραπευτές να μην συνεργάζονται με το ΙΚΑ ώστε να περικοπεί η παροχή φυσικοθεραπείας. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιριών που έχουν ανοίξει Διαγνωστικά Κέντρα" επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γ. Πετρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ