Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σίγουρος ο Μπέιλι

Διαψεύδονται τα σενάρια που τον ήθελαν απόντα από την Αθήνα. Ερχεται σήμερα η Μούτολα. Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις ονομαστικών συμμετοχών

"Ψευδές και αναξιόπιστο" χαρακτήρισε χτες ο μάνατζερ του Καναδού παγκόσμιου πρωταθλητή στα 100μ Ντόνοβαν Μπέιλι, Ρέι Φλαν, το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ΕΚΙΠ, που ήθελε τον Μπέιλι απόντα από το Αθήνα '97.

"Φυσικά θα μετάσχει. Το δημοσίευμα δεν είναι αληθινό", ήταν η αντίδραση του Φλαν όταν πληροφορήθηκε το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας. Οσον αφορά στην υγεία του αθλητή, ο προπονητής του Καναδού δρομέα Νταν Πραφ ήταν κατηγορηματικός: "Βρίσκεται στην ιδανικότερη κατάσταση δυο βδομάδες πριν τους αγώνες".

Σημειώνεται ότι ο Μπέιλι είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ με 9.84.

Η Μούτολα στην Ελλάδα

Εξάλλου σήμερα αναμένεται στη χώρα μας η κορυφαία αθλήτρια των 800μ, η Μοζαμβικανή Μαρία Μούτολα, που θα μεταβεί στην Καλαμάτα προκειμένου να πραγματοποιήσει την τελική φάση της προετοιμασίας της πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Μούτολα έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, ενώ είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια του ανοιχτού στίβου στη Στουτγκάρδη το 1993 αλλά και στον κλειστό την ίδια χρονιά και το 1995.

Με Ενκβιστ οι Σουηδοί

Με τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης στα 100μ με εμπόδια, Λουντμίλα Ενκβιστ (πρώην Ναροζιλένκο), να συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες για μετάλλιο και συνολικά 10 αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Σουηδία.

Τη σουηδική ομάδα την αποτελούν κυρίως νεαροί αθλητές-τριες που στόχο έχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόκτηση εμπειριών.

Η Λουντμίλα Ενκβιστ που μέχρι το 1992 αγωνιζόταν με τα χρώματα της ΕΣΣΔ, όταν μετά τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης συνελήφθη να έχει κάνει χρήση αναβολικών και τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Την ίδια χρονιά έφυγε από τη Μόσχα και πήγε στη Σουηδία όπου λόγω του άνδρα της πήρε και την υπηκοότητα της χώρας.

Το ατομικό της ρεκόρ είναι 12.26 που το είχε σημειώσει στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

Φέτος κέρδισε όλους τους αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος, εκτός από το μίτινγκ που έγινε στη Γαλλία πριν από μερικές βδομάδες, όπου τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Αμερικανίδα Μελίσα Μόρισον.

Οι Γιουγκοσλάβοι

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1990 και παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο ύψος Ντρουγκουντίν Τόπιτς (2.38 ατομική επίδοση) θα ηγηθεί της γιουγκοσλαβικής αποστολής στο ταξίδι της στην Αθήνα. Συνολικά η Γιουγκοσλαβία θα μετάσχει με οκτώ αθλητές και τρεις αθλήτριες.

Σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία υποβολής ονομαστικών δηλώσεων συμμετοχής για το "Αθήνα '97" ενώ ας σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 102 χώρες. Ο αριθμός αναμένεται μέχρι το βράδυ να φτάσει τις 195.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ