Τετάρτη 23 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τα δύσκολα για τον πρωταθλητή

Ο Ολυμπιακός στον πιο δύσκολο όμιλο της Ευρωλίγκα. Αξιόλογες ομάδες κόντρα στην ΑΕΚ. Τυχερός ο ΠΑΟΚ και οι εκπρόσωποί μας στα άλλα ευρωπαϊκά κύπελλα

Είναι γνωστό πως "τ' αγαθά κόποις κτώνται", παράλληλα όμως σε όλα υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Ετσι χτες από την "ετυμηγορία" της κλήρωσης αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της καλαθοσφαίρισης, υποχρεωμένος να προσπαθήσει περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια η ΑΕΚ. Οπως αναμενόταν η Ευρωλίγκα "έκρυβε" τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθεια διάκρισης. Από τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα έχει το πιο δύσκολο έργο. Για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρέπει σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές Πίλσεν, Λιμόζ και Μακάμπι (1ος όμιλος).

Η ΑΕΚ, που επιστρέφει ύστερα από 27 χρόνια, τοποθετήθηκε στον 4ο όμιλο. Αντίπαλοί της οι Αλμπα Βερολίνου, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Ρασίνγκ Παρί και Τιμσίστεμ Μπολόνια. Σαφώς πιο βατός ο 2ος όμιλος στον οποίο συμμετέχει ο ΠΑΟΚ με τις Πόρτο, την Εστουντιάντες, την Τελεκόμ Αγκυρας, την Κροάσια Σπλιτ και την Μπενετόν.

Να θυμίσουμε ότι όλες οι ομάδες περνάνε στην επόμενη φάση μεταφέροντας τη βαθμολογία τους και στη συνέχεια σχηματίζονται γκρουπ με την πρώτη τριάδα του ενός ομίλου και τη χειρότερη του άλλου. Ετσι η απόδοση στον πρώτο γύρο έχει σίγουρα σημασία, όχι όμως καθοριστική. Τέτοια διάσταση αποκτάει από τον δεύτερο και μετά.

Το Ευρωπαϊκό κύπελλο

Στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ο Παναθηναϊκός με βάση τη λογική θα πρέπει να 'χει εύκολη πορεία. Τοποθετήθηκε στον 8ο όμιλο μ' αντιπάλους που δυσκολεύουν περισσότερο στην προφορά απ' ό,τι στη δυναμικότητα. Να τον απειλήσουν οι Σλοβακοφάρμα Πεζινόκ (Σλοβακία), Οτοντόρ (Ρωσία), Πόλτεν (Αυστρία), Μακάμπι Ιρόνι (Ισραήλ) και Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία) μοιάζει μάλλον μ' ανέκδοτο. Ανάλογη κατάσταση και για τον Απόλλωνα Πατρών. Στον έκτο όμιλο θα συναντηθεί με τις USK Πράγας, Ζίνιεβατς (Κροατία), Λιμπερτέλ (Ολλανδία), Σαβίνσκα (Σλοβενία) και Σαρλερουά.

Το Κόρατς

Ευχάριστα ήταν τα νέα και για τους εκπροσώπους μας στο Κύπελλο Κόρατς αφού οι αντίπαλοι του Αρη, του Παπάγου, του Περιστερίου και του Σπόρτιγκ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, είναι μικρομεσαίες ομάδες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ακόμη και η αποστολή της ομάδας του Παπάγου, η οποία πρώτη φορά μετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού στον όμιλο, πρόβλημα ίσως αντιμετωπίσει μόνο με τη Χαποέλ Γκαλίν Ελιόν από το Ισραήλ. Αναλυτικά οι όμιλοι είναι: 4ος: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Μπνέι Ερτζέλια (Ισραήλ), Κάπτσενμπεργκ (Αυστρία) ή Αλμακομ (Ουγγαρία), Ερυθρός Αστέρας (Γιουγκοσλαβία) ή Παναθηναϊκός Λεμ. (Κύπρος). 5ος: ΠΑΠΑΓΟΥ, Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν (Ισραήλ), ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος), Σέσκο Σεράγεβο (Βοσνία) ή Δυναμό Βουκαρέλ (Ρουμανία) 10ος: ΑΡΗΣ, Τριετέρ (Γερμανία), Μάριμπορ (Σλοβενία), Σίντλουκ (Ουγγαρία) ή Φάλκο (Ουγγαρία) 14ος: ΣΠΟΡΤΙΓΚ, Τούμποργκ (Τουρκία), Μπόμπρακ (Πολωνία), Τσερνομόρετς (Ουκρανία) ή Σπάρτακ Σουμπότιτσα(Γιουγκοσλαβία).

Οι γυναίκες

Στην Ευρωλίγκα γυναικών τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Σπόρτιγκ. Κληρώθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με τις Μπουρζ (Γαλλία), Ρουζομπέρογκ (Σλοβακία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πουλ Γκέταφ (Ισπανία), Γιέσικα (Σλοβενία) και Κόμο.

Τέλος στο Κύπελλο Ρονκέτι οι όμιλοι ελληνικού ενδιαφέροντος είναι: 6ος: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Ελιτζούρ Χολόν (Ισραήλ), Αράντ ή Κοβίν. 9ος: ΜΕΝΤ, Ελιτζούρ Ράμλα (Ισραήλ), Μπρισασπόρ (Τουρκία). 12ος: ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, Χάποελ Πίνα(Ισραήλ) ή Κλοστέρνεμπουργκ, Μεσινέζε (Ιταλία). Εξάλλου ο Θρίαμβος, που παίρνει για πρώτη φορά μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα παίξει προκριματικό αγώνα με αντίπαλο τη σλοβενική Τσέλιε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ