Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ συγχώνευσης των δύο αμερικανικών εταιριών αεροναυπηγικής, "Μπόινγκ" και "Μακ Ντόνελ - Ντάγκλας", θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ σοβαρή αφορμή για το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ. Ωστόσο, ο παραπάνω κίνδυνος αποφεύχτηκε, χωρίς βέβαια να αποτραπεί το μέγα ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη μελλοντική και σχεδόν απόλυτη κυριαρχία των αμερικανικών κολοσσών της αεροναυπηγικής στο παγκόσμιο επίπεδο (σελίδα 9).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γιλμάζ παρουσίασε χτες ένα νομοσχέδιο για την αμνήστευση φυλακισμένων δημοσιογράφων, το οποίο όμως θα επιτρέψει την αποφυλάκιση ελάχιστων από τους 89 δημοσιογράφους (σελίδα 10).

ΛΑΔΙ στη φωτιά της ακρίβειας και του πληθωρισμού, αποτελεί η ανοδική του πορεία του δολαρίου. Οι βενζίνες θα πουλιούνται από σήμερα ακριβότερα κατά 2 δραχμές το λίτρο. Νέο ρεκόρ έκανε σήμερα το αμερικάνικο νόμισμα και θα πουλιέται κοντά στις 290 δραχμές. (σελίδα 17).

ΟΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δημοσίων έργων - εξαιτίας των τριβών μεταξύ των διαπλεκόμενων συμφερόντων - και κυρίως στο μετρό της Αθήνας, έχουν πανικοβάλλει την κυβέρνηση. Το γεγονός αποδεικνύεται και από τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και υπουργού ΠΕΧΩΔΕ που κράτησε δυόμισι ώρες! (σελίδα 20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ