Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι συντάξεις σε... κουπόνια

"Ηρθε η ώρα της ιδιωτικής ασφάλισης" (!), τιτλοφορεί τη χτεσινή της "άποψη" η "Εξουσία", με την οποία - όπως σημειώνει - θέλει να συμβάλει στις αλλαγές που "πρέπει να γίνουν" στο ασφαλιστικό σύστημα. Βεβαίως, τίποτα το καινούριο και τίποτα το διαφορετικό δεν αναφέρει, από τα όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει σε ενυπόγραφο άρθρο του στα "Νέα" από το 1992 (όταν δηλαδή η ΝΔ ψήφιζε τον αντιασφαλιστικό νόμο 2084/92), από τα όσα ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε στην πρώτη συνεδρίαση του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό και, βεβαίως, από τα όσα παρασκηνιακά προωθούνται με στόχο την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Με άλλα λόγια, η "Εξουσία" έρχεται να υποστηρίξει το λεγόμενο τριφασικό "ασφαλιστικό" σύστημα, όπου θα καταβάλλεται μια "εθνική σύνταξη" όση ένα βοήθημα, μια δεύτερη με εντελώς ανταποδοτικά κριτήρια και από εκεί και πέρα θα "καθαρίζουν" οι ιδιωτικές εταιρίες!

Δεν ξεκαθαρίζει, όμως, η "Εξουσία" το εξής: Θα επιτρέπονται και κουπόνια στις εφημερίδες για τη χορήγηση και συντάξεων, όπως - ας πούμε -... διαμερισμάτων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ