Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέσεις για αντιλαϊκά μέτρα

Στη γραμμή της άσκησης πιέσεων προς την κυβέρνηση από νεοφιλελεύθερες θέσεις με σκοπό τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων εμμένει η ηγεσία της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Λ. Παπαδήμο, έκφρασε την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας και επανέφερε το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που προτείνει η ηγεσία της ΝΔ για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μάαστριχτ.

Παράλληλα χτες η ηγεσία της ΝΔ υιοθέτησε και υποστήριξε πλήρως τις σκληρές αντιλαϊκές επιλογές που υπέδειξε το ΕΒΕΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την οικονομία.

Ο Κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του, υποστήριξε: "βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο" και το απέδωσε όχι μόνο στις αποκλίσεις που σημειώνονται στον πληθωρισμό και το δημόσιο έλλειμμα σε σχέση με τα κριτήρια του Μάαστριχτ αλλά και στις συγκρούσεις και διαφωνίες μεταξύ των υπουργών του οικονομικού επιτελείου (! ).

Στη βάση αυτή τάχθηκε υπέρ των διαρθρωτικών τομών αναφέροντας συγκεκριμένα τις ευρείες αποκρατικοποιήσεις, τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, την απελευθέρωση των αγορών και τη σταδιακή μείωση των φόρων, προφανώς για τους "επενδυτές". Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αυτά δεν μπορεί να τα κάνει η κυβέρνηση (! ), γιατί "στηρίζει την πολιτική της παρουσία στην ύπαρξη ενός κράτους που λειτουργεί με τρόπο μη παραγωγικό (... ), διότι έχει ανάγκη να συντηρεί και να διατρέφει τους κομματικούς της φίλους".

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να εκφράσει την υποστήριξή του στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και στην αυτονόμησή της από την εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο που της έχει ανατεθεί από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

  • Διαβεβαιώσεις ότι η προχτεσινή καταψήφιση του νομοσχεδίου για την εκλογή του Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ δε συνιστά αντιηγετική πράξη και κίνηση έδωσαν χτες οι Στ. Μάνος και Γ. Σουφλιάς. Ο πρώτος δήλωσε (στον "Φλας") ότι αυτά τα φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν όταν κατανεμηθούν αρμοδιότητες στα στελέχη της ΝΔ και υπάρχουν υπεύθυνοι κατά τομείς. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε το θέμα "ήσσονος σημασίας" και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να βγουν πολιτικά συμπεράσματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ