Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Η δικαίωση περνά από την υλοποίηση της πολιτικής μας

Υπέρ της λήψης νέων μέτρων για να φτάσει η οικονομία το επίπεδο των άλλων χωρών της ΕΕ, τάσσεται στο μήνυμά του για την 23η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος.

Οι δείκτες της οικονομίας, αναφέρεται στο μήνυμα, παρουσιάζουν βελτίωση και στοιχεία που επιτρέπουν αισιοδοξία. "Απαιτούνται όμως και άλλα. Ακόμη γρηγορότεροι ρυθμοί αναπτύξεως, αύξηση της παραγωγικότητας, καταπολέμηση της ανεργίας, εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα προβλήματα των αγροτών και πληρέστερη εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών". Στο πλαίσιο αυτό καλεί να συμβάλουν οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές, ιδιαίτερα του δημοσίου τομέα, καθώς και "η ειλικρινής συνεργασία των αγροτών".

Για τα εθνικά θέματα επισημαίνει ότι δεν εξαρτώνται μόνο από την πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, αλλά "υπάρχουν και πολλοί άλλοι ισχυροί παράγοντες, οι οποίοι τα επηρεάζουν". Συνιστά όμως από την πλευρά της Ελλάδας να υπάρχει "ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ενίσχυση του διεθνούς κύρους της χώρας, σταθερή αναφορά στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις διεθνείς συνθήκες, εθνική ομοψυχία και ενίσχυση της αμυντικής ισχύος μας".Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης,επιχειρεί να πείσει ότι η δικαίωση των αγώνων κατά της δικτατορίας περνά μέσα από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έχει κλείσει πια ανεπιστρεπτί, διαπιστώνει ο Κ. Σημίτης και τονίζει ότι τώρα προέχει "η δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας". Η προώθηση αυτού του στόχου, κατά τον Κ. Σημίτη, "απαιτεί την προώθηση μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που θα συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη της χώρας", αλλά, "λεπτομέρεια", θα μετατρέψουν τη χώρα σε μια απέραντη ζώνη φτώχειας και ανεργίας.

"Η καθοριστική πορεία της χώρας προς την Ενωμένη Ευρώπη, έχει τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας", τονίζει ο Κ. Καραμανλής,αλλά, προσθέτει, άτολμες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές υπονομεύουν την πορεία αυτή.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι "η κρίση του πολιτικού συστήματος δε θα ξεπεραστεί με κινήσεις αναπαλαίωσής του, στο πλαίσιο του αδιέξοδου μεταπολιτευτικού σκηνικού", ενώ ο Αντ. Σαμαράς επισημαίνει ότι "η πόλωση, ο φανατισμός και οι ευκαιριακές πολιτικοοικονομικές συμμαχίες πρέπει να παραμερίσουν και να δώσουν τη θέση τους στις πολιτικές προτάσεις που θα έχουν στόχους συναινετικούς". Τέλος, ο Δ. Τσοβόλας θεωρεί ότι προωθούνται, "μέσω της μυστικής διπλωματίας και ερήμην του ελληνικού λαού, λύσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα επικίνδυνες για τα εθνικά συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ