Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Βέτο" του ΚΚΕ σε λουκέτο της ΑΕΒΑΛ

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος καλούν την κυβέρνηση να αποτρέψει το κλείσιμο της επιχείρησης

Το κλείσιμο της ΑΕΒΑΛ, που ουσιαστικά αποφάσισε η κυβέρνηση, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου.Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Την οριστική διάλυση της ΑΕΒΑΛ (ΑΕ Βιομηχανία Αζωτούχων Λιπασμάτων) φαίνεται ότι αποφάσισε η κυβέρνηση, δίνοντας τη "χαριστική βολή" στην ελληνική λιπασματοβιομηχανία, που ταλανίζεται από οξυμένα προβλήματα, εξαιτίας των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συρρίκνωσή της και της πλήρους εγκατάλειψής της από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα υπονομεύεται και συρρικνώνεται η όποια υποδομή στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας ειδικά στην περιοχή της Κοζάνης είναι από τα υψηλότερα της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. υπουργός εάν σκοπεύει να πάρει έστω και την τελευταία στιγμή μέτρα αποτροπής του κλεισίματος του εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ, βάζοντας προγραμματισμό λειτουργίας και παραγωγής τέτοιο που να εξασφαλίζουν καλό και φτηνό λίπασμα στον αγρότη και εργασία στους 240 εργαζόμενους της βιομηχανίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ