Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θέλουν εμπόδια

Υποτιμούν την αιρετότητα, θέλουν να έχουν μάνατζερ και όχι εκφραστές του λαού. Θέλουν διοικητικό μηχανισμό, ο οποίος να ανταποκρίνεται στις αλλαγές που συντελούνται σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Την εκτίμηση αυτή, σχετικά με τις επιδιώξεις του κυβερνητικού κόμματος, όπως αυτές εκφράστηκαν στην πρόσφατη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, με θέμα "Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση", διατύπωσε χτες ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συζήτησης για την Αυτοδιοίκηση στα Γιάννενα.

Αυτό που προβάλλει η κυβέρνηση, τόνισε, δεν είναι τι πολιτική θα ακολουθηθεί. Αυτήν τη θεωρεί δεδομένη. Είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές και οδηγίες της ΕΕ. Το κύριο για την κυβέρνηση είναι, αυτή η πολιτική να προωθηθεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς καμία αντίσταση από κανέναν, σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής.

Το κύριο για τους σοσιαλδημοκράτες, τόνισε, είναι να δημιουργήσουν εκείνους τους μηχανισμούς που θα τους επιτρέψουν να προσαρμόσουν την ελληνική κοινωνία με την κυρίαρχη λογική που θα διαμορφώνεται στην ΕΕ από τις κυρίαρχες σ' αυτήν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Οι πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται σε όλη τη γραμμή, στη βάση των θέσεων και επιλογών της ΕΕ. Σήμερα η ΕΕ επιτάσσει την προώθηση και ανάπτυξη της πολιτικής πρακτικής του "ανταγωνισμού" σε όλα τα ζητήματα. Δηλαδή, της πιο συντηρητικής επιλογής, που στηρίζεται στη λιτότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανεργία και τη φτώχεια για το λαό και τα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό είναι το μοτίβο, στη βάση του οποίου αναπτύσσεται όλη η πολιτική δραστηριότητα, οι στόχοι και οι επιλογές της κυβέρνησης.

Αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει οι κομμουνιστές να τη δώσουμε στο λαό να την καταλάβει στην ουσία της.

Δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που βλέπουν οι αγωνιζόμενες δυνάμεις την προοπτική της ανάπτυξης της Ελλάδας, πέρα και μακριά από λογικές υποταγής και εξάρτησής της από υπερεθνικά κέντρα και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ