Πέμπτη 24 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παζάρια για την τιμή

Κρούσματα ανοιχτού παζαρέματος για το ποσό που θα καταβάλει ο κάθε φοιτητής χωριστά για τη διαμονή του στη φοιτητική κατασκήνωση της Χαλκιδικής καταγγέλλουν οι ΠΚΣ. Ο δρόμος για τα παζαρέματα της διαμονής άνοιξε μετά την επιβολή της "οικονομικής συμβολής" των φοιτητών, που ορίστηκε από τη διοίκηση της κατασκήνωσης.

Οι ΠΚΣ για το λόγο αυτό και με την υποστήριξη των εργαζομένων συνάντησαν τον αρχηγό της κατασκήνωσης, καθηγητή κ. Γεωργίου, και κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση ότι οι φοιτητές που επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 21 και 22 Ιούλη δε θα κατέβαλαν το αντίστοιχο ποσό της διαμονής τους. Οι συνδικαλιστές φοιτητές όμως αναγκάστηκαν να επιτηρούν την πύλη εξόδου, αφού ο ίδιος ο κ. Γεωργίου προσπαθούσε να πείσει τους φοιτητές κατά την αναχώρησή τους να καταβάλουν το ποσό.

Ο πρύτανης κ. Μάντης στον οποίο παραπέμφθηκαν οι φοιτητές, αν και αρχικά δήλωσε αναρμόδιος, δεσμεύτηκε κάτω από την πίεσή τους να κάνει συστάσεις στην επιτροπή για τη λύση του προβλήματος.

Σήμερα οι φοιτητές συγκαλούν Γενική Συνέλευση για να διευρύνουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους και για να οργανώσουν την παρέμβασή τους στη λειτουργία της κατασκήνωσης και τα προβλήματά της.

  • Οι ΠΚΣ διοργανώνουν ρεμπέτικη βραδιά το Σάββατο 26 Ιούλη στην κατασκήνωση, ενώ παίρνουν "καλοκαιρινές" πρωτοβουλίες στη φοιτητική καντίνα που λειτουργεί με την ευθύνη της παράταξης. Παράλληλα η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ οργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση με διήμερες βιντεοπαραγωγές, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιούλη, αφιερωμένες στην αντιιμπεριαλιστική πάλη και την αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, προβάλλοντας τη ζωή και τη δράση του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ