Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χονδροειδής πρόκληση

Αποτελεί χονδροειδή πρόκληση και εμπαιγμό, όχι μόνο απέναντι στην ιστορική μνήμη και στα θύματα της επτάχρονης αμερικανοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά γενικότερα ενάντια στο λαό, η προσπάθεια που καταβλήθηκε, μέσα από τα μηνύματα για την 23η επέτειο από τη μεταπολίτευση, να πειστεί ο λαός ότι σήμερα η δικαίωση των αγώνων ενάντια στη χούντα περνά μέσα από... την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κριτηρίων του Μάαστριχτ.

Αυτό το μήνυμα επιχείρησαν να περάσουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και οι Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής. Οσο όμως και αν το επιθυμούν, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι οι αγώνες ενάντια στη χούντα και τους προστάτες της δεν έγιναν με όραμα τη σημερινή εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Δεν έγιναν οι αγώνες για να οδηγηθούν τα πράγματα σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι πριν από 23 χρόνια. Οι αγώνες δεν έγιναν για να μπορεί σήμερα η οικονομική ολιγαρχία να επιβάλλει αντιλαϊκά μέτρα που δεν τολμούσε να εφαρμόσει ούτε με τα τανκς.

Ας είναι όμως σίγουροι ότι οι αγώνες για τη δικαίωση των αγώνων ενάντια στη χούντα θα συνεχίζονται και αργά ή γρήγορα θα πάρουν παλλαϊκές διαστάσεις. Αυτός ας είναι ο εφιάλτης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ