Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λυπηρό φαινόμενο

Με δελτίο Τύπου, που έφτασε προχτές στην εφημερίδα μας, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Χρ. Μαρκάτος, μας πληροφορεί ότι το ΕΜΠ στο τέλος Αυγούστου διοργανώνει διεθνές συνέδριο, με την ονομασία "Συνάντηση των Αθηνών 1997", όπου η Παγκόσμια Τράπεζα θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της "για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των παρευξείνιων χωρών". Οπως, μάλιστα, αναφέρει το δελτίο Τύπου, στις συσταθείσες επιστημονική και οργανωτική επιτροπή συμμετέχει μια πλειάδα καθηγητών του ΕΜΠ. Δε λείπουν, βέβαια, και οι γνωστοί ...ευγενείς χορηγοί, τράπεζες, μεγάλες ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις κλπ.

Για το τι σημαίνει, βέβαια, εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη των χωρών αυτών, στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων, έχουμε κατ' επανάληψη αναφερθεί μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας. Στην περιοχή αυτή, πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και άλλων πολύτιμων ορυκτών, γίνεται σήμερα η μεγάλη μοιρασιά. Μοίρασμα στρατιωτικό, οικονομικό, γεωγραφικό, που αναβιώνει τις χειρότερες μέρες της παλιάς αποικιοκρατίας. Ηδη, γύρω από τις "εύφλεκτες" περιοχές, συρρέουν στρατιωτικές δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών χωρών, όχι, βέβαια, για να ...εκπολιτίσουν τους ιθαγενείς, αλλά να υπερασπίσουν το δικαίωμα της ληστρικής εκμετάλλευσης της περιοχής, από τα πολυεθνικά μονοπώλια.

Και είναι ιδιαίτερα λυπηρό, καθηγητές του ΕΜΠ, μέσα από συνέδρια και παράτες, να γίνονται προπαγανδιστές της επιβολής της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων στις βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ