Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόλυτα ταυτισμένη με το σκληρό οδοιπορικό του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο της ακριβής συντρόφισσας

Με οδύνη η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, στους ανθρώπους που πάλεψαν για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, το θάνατο της συντρόφισσας Λούλας Λογαρά, της παλαίμαχης κομμουνίστριας και σημαντικής γυναικείας ηγετικής προσωπικότητας του λαϊκού μας κινήματος.

Ο θάνατος της συντρόφισσας Λούλας Λογαρά σηματοδοτεί το βιολογικό τέλος μιας πραγματικά αταλάντευτης, περήφανης αγωνιστικής μορφής, στρατευμένης στο ΚΚΕ από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της. Θα μείνει στη μνήμη μας, όπως και οι άλλοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες της γενιάς της, για το πάθος και την ανιδιοτέλεια, με τα οποία υπερασπίστηκε αδιάκοπα τις αρχές και τη θεωρία του ΚΚΕ, την ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ενότητα του Κόμματος, τα δίκαια της εργατικής τάξης και όλων των ταπεινών και καταφρονεμένων, την εθνική ανεξαρτησία και τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Η σ. Λούλα Λογαρά διακρίθηκε για την απέραντη αφοσίωσή της στα ιδανικά και στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, για την αδιαλλαξία της απέναντι στους ταξικούς αντιπάλους. Εμεινε ανυποχώρητη σε ολόκληρη την πολυκύμαντη ζωή της, την απόλυτα ταυτισμένη με το σκληρό οδοιπορικό του ΚΚΕ και της Εργατικής Τάξης, μπροστά σε κάθε δυσκολία. Αντιμετώπισε ακλόνητα όλα τα εμπόδια. Είτε σαν μέλος του ΚΚΕ, είτε σαν μέλος του ΠΓ της ΚΕ, έμεινε αλύγιστη. Στην παρανομία, στις φυλακές και στις εξορίες, στις πιέσεις της νομιμότητας, η Λούλα Λογαρά στάθηκε με άκαμπτη αγωνιστική αξιοπρέπεια, με απέραντη πίστη στην υπόθεση της πάλης για το σοσιαλισμό.

Η ζωή της σ. Λούλας Λογαρά, χαρακτηριστική της γενιάς του πολέμου, της αντίστασης και των σκληρών διωγμών κατά του ΚΚΕ, είναι γεμάτη παραδείγματα και αποδείξεις για το πόσο όμορφος είναι ο δρόμος που επιλέγει η κάθε εργαζόμενη γυναίκα, προκειμένου να χειραφετηθεί από τα δεσμά της κοινωνίας της εκμετάλλευσης. Αναδείχνει πρότυπα και αξίες που ταιριάζουν στη φύση της νέας γενιάς, της σημερινής και των άλλων που θα έρθουν, είναι πρότυπα και αξίες διαχρονικές. Γιατί, όπως έγραφε στο βιογραφικό της σημείωμα, "με την ένταξή μου στο ΚΚΕ βρήκα το νόημα της ζωής".

Εξαιρετικά διδακτική για όλους μας είναι η στάση που η σ. Λούλα Λογαρά κράτησε μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος και τη διάσπαση του ΚΚΕ. Δεν έμεινε μόνον ανυποχώρητη στις αρχές και στις αξίες που υπηρέτησε στην 55χρονη κομμουνιστική διαδρομή της. Είχε την ικανότητα, όπως ταιριάζει στον επαναστάτη, να αντλήσει πολλά διδάγματα και να συμβάλει στη χάραξη της σημερινής πορείας του ΚΚΕ.

Στάθηκε αισιόδοξη μαχήτρια μπροστά στη βαριά ασθένεια που τη χτύπησε τα τελευταία χρόνια, κέρδισε με το κουράγιο και το θάρρος της κάποια χρόνια ζωής που τα διέθεσε ως πριν λίγες μέρες στην υπόθεση του Κόμματος, του εργαζόμενου λαού, στον αγώνα για τη δικαίωση των σκοπών της θρυλικής μας Εθνικής Αντίστασης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να τιμήσουν τη μνήμη της, να αναπληρώσουν το κενό που αφήνει με την ένταση της πάλης για να προχωρήσουν οι αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου.

Στην οικογένεια της σ. Λούλας η ΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Αθήνα 24.7.97

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμά την κομμουνίστρια Λούλα Λογαρά (2024-01-30 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-08-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-08-06 00:00:00.0)
(1ο) Δίδαξες τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ (1997-07-29 00:00:00.0)
"Εφυγε" η Λούλα Λογαρά (1997-07-25 00:00:00.0)
Ενα κόκκινο γαρίφαλο για τον Νίκο Μπελογιάννη (1996-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ