Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση στον ογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή το ογκούμενο συνεχώς όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά πάντων, με πρώτο στόχο Αλβανούς πολίτες και με έρευνες σε Ελληνες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το τρομοκρατικό όργιο που τα αστυνομικά - και μη - όργανα ασκούν εδώ και τρεις μέρες στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι επιχειρήσεις - "σκούπα" κατά των Αλβανών λαθρομεταναστών αποτελούν μια απαράδεκτη, ρατσιστική και προκλητική ενέργεια. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση εγκληματικών ενεργειών και συμμοριών, η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας έχει εξαπολύσει πογκρόμ κατά πάντων. Αν πραγματικά είχε και την παραμικρή διάθεση να πατάξει τα εγκληματικά στοιχεία, που είναι μια ελάχιστη μειοψηφία, έχει πολλούς τρόπους να το πράξει, χωρίς να καταφεύγει στην τυφλή και γενικευμένη τρομοκρατία. Στρέφεται ωστόσο συλλήβδην κατά των Αλβανών που βρίσκονται στην Ελλάδα, κυνηγημένοι από το καθεστώς της πείνας και της ανέχειας που επέβαλε στη χώρα τους ο ιμπεριαλισμός και πανηγύρισε το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Οι επιχειρήσεις - "σκούπα" επιχειρούνται και για να παγιωθεί ένα γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, που θίγει όλο το λαό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εισβολή των ροπαλοφόρων τραμπούκων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι έρευνες και σε Ελληνες πολίτες, καθώς και η σύλληψη από την Ασφάλεια δύο στελεχών του ΚΚΕ στον Πειραιά.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί γι' αυτά τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα και καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και αντίσταση στον ογκούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Καλεί τα άλλα κόμματα να καταδικάσουν τα γεγονότα και να πάρουν θέση απέναντι στον κυβερνητικό τραμπουκισμό.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ελληνες και Αλβανοί εργάτες ενωμένοι!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ