Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συμφωνία για το κουβανικό τηλεφωνικό δίκτυο

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-

Σε συμφωνία για τη χρήση του τηλεφωνικού δικτύου της Κούβας κατέληξαν η ιταλική τηλεφωνική εταιρία "Στετ" με την αμερικανική "ΙΤΤ". Η συμφωνία προβλέπει την αποζημίωση για τη χρήση του δικτύου επί μία δεκαετία!

Η παρούσα συμφωνία απέτρεψε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη "Στετ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπερνς. Επίσης, ο Μπερνς χαρακτήρισε τη συμφωνία "ένα πολύ σημαντικό βήμα", γιατί ενισχύει το κυρίαρχο δικαίωμα των πολιτών και εταιριών των ΗΠΑ να διεκδικούν τα περιουσιακά τους στοιχεία που κατασχέθηκαν από τις κουβανικές αρχές. Περισσότερες όμως λεπτομέρειες για τη συμφωνία δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, από καμία από τις δύο πλευρές.

Η "Στετ" που έχει κλείσει συμφωνίες με την κυβέρνηση της Κούβας χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το τηλεπικοινωνιακό σύστημα της χώρας, το οποίο έχει κατασκευάσει η αμερικανική εταιρία "ΙΤΤ" και το οποίο κατάσχεσαν οι κουβανικές αρχές, μετά την επανάσταση του 1959. Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθούσε στενά της δραστηριότητες της "Στετ", έτοιμη να επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπει για παρόμοιες περιπτώσεις ο αντικουβανικός νόμος Χελμς - Μπάρτον για τις ξένες εταιρίες που κάνουν επενδύσεις στην Κούβα, στη Λιβύη και στο Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ