Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" στα ΤΣΑ - μέτρα για την ανεργία

Διάβημα στο νομάρχη Αθήνας πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και άλλων φορέων

Να αναστείλει κάθε προσπάθεια υλοποίησης των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και να συμπορευτεί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και τους άλλους μαζικούς φορείς για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, κάλεσαν χτες τον νομάρχη Αθήνας, Δ. Ευσταθιάδη,εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αλλά και των ΕΒΕ σε διάβημα που πραγματοποίησαν το απόγευμα στη νομαρχία.

Σε περίπτωση που ο νομάρχης επιμείνει στην τακτική του "μπροστάρη" σ' αυτόν τον αντεργατικό θεσμό, θα συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, προειδοποίησε εκ μέρους των φορέων ο Δ. Κυπραίος,τονίζοντας ότι τα ΤΣΑ είναι το όχημα για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Πρόσθεσε, δε, ότι η νομαρχία ουδόλως ενδιαφέρεται για την ενημέρωση έστω των φορέων και ότι οργανώνει στα κρυφά συσκέψεις σε διάφορους δήμους. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και εκδηλώνονται σοβαρές αντιδράσεις.

Επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες για το ρόλο που παίζει σ' αυτή την υπόθεση, ο νομάρχης ισχυρίστηκε ότι τα ΤΣΑ θα αντιμετωπίσουν "κάπως" το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και ότι δε θα θιγούν οι εργασιακές σχέσεις, επειδή αυτή είναι η θέση νομαρχίας - ΓΣΕΕ... Πρόσθεσε ότι οι φορείς θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους από 5 έως τέλος Σεπτέμβρη για το ΤΣΑ Δυτ. Αττικής, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθεί το πρόγραμμα! Ο ίδιος επιβεβαίωσε ουσιαστικά την παρατήρηση του νομαρχιακού συμβούλου της ΝΑΣ Χ. Λαζαρίδη,ότι με - βάση τα όσα είπε εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας σε πρόσφατη σύσκεψη το Περιστέρι - στα ΤΣΑ θα συμπεριληφθούν προγράμματα λεγόμενης "κοινωνικής εργασίας", όπου το βάρος θα μετακυλίεται στην οικογένεια! Επίσης αμφισβήτησε την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας να μην πάρει μέρος στη διαδικασία των ΤΣΑ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ