Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Διάβημα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έκανε χτες πολυμελής αντιπροσωπεία των καπνεργατριών και καπνεργατών της ΑΤΤΙΚ,οι οποίοι είναι απλήρωτοι πάνω από ενάμιση μήνα και για το λόγο αυτό σταμάτησαν από προχτές να δουλεύουν. Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπουργού ζητήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, αφού με την πολιτική ανοχή της και τη στήριξη που προσφέρει, οι εργοδότες Βιδάλης και Χαρδαλιάς - ο δεύτερος είναι μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Την αντιπροσωπεία συνόδευε στο υπουργείο ο Γιάννης Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε τα ένσημα που τους αναλογούν, πράγμα το οποίο δυσκολεύει αφάνταστα τη συνταξιοδότησή τους.

Οι καπνεργάτριες καταγγέλλουν παράλληλα τη στάση των εργοδοτών τους, που αφήνουν επίσης απλήρωτους τους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, λαμβάνουν τις κοινοτικές επιχορηγήσεις και παρ' όλα αυτά δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αντίθετα, αποτελεί κοινό μυστικό η προσπάθειά τους να επενδύσουν τα πολλά κέρδη τους σε νέο εργοστάσιο που χτίζεται στην περιοχή της Σίνδου.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σε βάρος τους ασκείται και τρομοκρατία, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει κοπεί και η χορήγηση γάλακτος. Τέλος, επισημαίνεται ότι με την τακτική τους αυτή οι Βιδάλης - Χαρδαλιάς οδηγούν στο όριο της εξαθλίωσης μαζί με τους καπνεργάτες και πολλούς αγρότες σε χωριά όπως το Παγγαίο κ. α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ