Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Δε βλέπει αντιδράσεις και πάει διακοπές

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τις υποχρεωτικές συνενώσεις είναι δεδομένη. Αλλωστε το έχουν προστάξει οι Βρυξέλλες - όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών στο σχετικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης, πρόσφατα - και έτσι "πρέπει" να γίνει. Απόφαση όμως του λαού, που να λέει "ναι" στα σχέδια της κυβέρνησης για "ισχυρούς δήμους", δεν υπάρχει. Αντίθετα, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα αποτελέσματα των τοπικών δημοψηφισμάτων, το αυξανόμενο δυναμικό της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά των αναγκαστικών συνενώσεων. Τις αντιδράσεις, όμως αυτές, είτε δε θέλει να τις βλέπει η κυβέρνηση είτε δεν τις θεωρεί σημαντικές, ως εκδήλωση λαϊκής βούλησης. Ετσι γίνεται προσπάθεια από την ηγεσία του υπουργείου να περάσει στην κοινή γνώμη η θέση ότι "οι συνενώσεις έχουν τύχει μιας συνολικής αποδοχής από την κοινωνία". Στα πλαίσια αυτά η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει το σχετικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή το αργότερο το Σεπτέμβρη.

Προσλήψεις τον Οκτώβρη

Κατά τα άλλα, στην πορεία προς τις εκλογές στο τέλος Οκτώβρη θα γίνει πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για 2.500 νέες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εντός της ημέρας η τροποποίηση του νόμου 2190 αναμένεται να φτάσει στη Βουλή. Από την 1η Γενάρη 1998 αναμένεται η πρόσληψη - στα πλαίσια κοινού προγράμματος των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας - για ορισμένο χρόνο, 3.500 ανέργων, που θα στελεχώσουν τους νέους δήμους. Αναμένεται, επίσης, η έκδοση ΠΔ, σύμφωνα με το οποίο θα περιορίζονται τα έργα αυτεπιστασίας στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Τριμελής γνωμοδοτική επιτροπή θα εξετάζει αν η σύμβαση έργου είναι γνήσια, αν καλύπτει δηλαδή πραγματικές ανάγκες.

Αυτά ήταν τα νέα που δόθηκαν χτες στους δημοσιογράφους από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών λίγο πριν αναχωρήσει και αυτή για τις καλοκαιρινές διακοπές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ