Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δηλώσεις

KOITA τι πάει και λέει ο πρωθυπουργός για μας στους ξένους δημοσιογράφους, άμα τον ρωτάνε. Είναι φοβερός δηλαδή! Το δόγμα του - είπε στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" - είναι "αργά και σίγουρα"!

***

Αργά; Τι αργά δηλαδή; Από το Σεπτέμβρη που εκλέχθηκε έχει προλάβει να περικόψει συντάξεις, να διαλύσει τη δημόσια υγεία, να μετοχοποιήσει κι άλλο τον ΟΤΕ, να μειώσει τα αγροτικά εισοδήματα, να ξεπαραδιάσει τους δημόσιους υπάλληλους, να φορολογήσει το σύμπαν! Πώς το αντιλαμβάνεται το "γρήγορα", για να καταλάβουμε δηλαδή;

***

Οσο για το "σίγουρα", ένα μόνο πράγμα είναι βέβαιο με τούτη την κυβέρνηση. Πως, για τους εργαζόμενους η επόμενη μέρα θα 'ναι χειρότερη από την προηγούμενη. Αντε κι άλλο ένα. Πως, τα μονοπώλια θα πηγαίνουν απο το καλό στο καλίτερο.

***

ΚΙ ΑΛΛΟ κύμα επίδοξων παραθεριστών, λένε οι ειδήσεις στα κανάλια. Χιλιάδες περνάνε τα διόδια, πολλά πλοία αποπλέουν από τα λιμάνια, τίγκα τα αεροπλάνα...

***

Πας να βγεις από το σπίτι σου στην ΑΘήνα και σκέφτεσαι ότι θα αντικρίσεις μια άδεια πόλη. Αλλά πού...

***

Δεν αδειάζει με τίποτε. Οσες χιλιάδες και να φύγουν, παραμένουν τα υπόλοιπα ...εκατομμύρια.

***

ΟΥΤΕ εκατό χιλιάδες δραχμές δεν είναι η μέση σύνταξη στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κοινωνικού προϋπολογισμού! Οχι τίποτε άλλο, μα βγαίνει η κυβέρνηση και τα δίνει αυτά στη δημοσιότητα!

***

Τόσο περήφανοι είναι για το επίτευγμά τους; Εχουν, μήπως, ακούσει πόσο πάνε τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα όρια φτώχειας;

***

Γιατί, αν δεν πάρουμε υπόψη μας τη μέση σύνταξη, αλλά αυτές που βρίσκονται κάτω από το όριο αυτό -οι οποίες αφορούν τη πλειοψηφία των συνταξιούχων- θα μιλήσουμε για συντάξεις εξόντωσης των απομαχων της δουλιάς.

********

"ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ" διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο, εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος, λέγοντας πως θα τροποποιηθεί ο νόμος Πεπονή που ίσχυε μέχρι τώρα. Και μόνο, βέβαια, να το ακούς αυτό από κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ανέκδοτο...

***

Πάντως, νομίζαμε (με βάση τα όσα έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ) πως με το νόμο Πεπονή είχε λυθεί "μια και για πάντα" το θέμα του αδιάβλητου των προσλήψεων. Μάλλον ...αναθεώρησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ