Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά ΝΑΤΟικών στρατιωτών

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-

Αλλο ένα κρούσμα επίθεσης, με βόμβα μολότοφ, αυτή τη φορά, εκδηλώθηκε ενάντια σε Αμερικανούς στρατιώτες των πολυεθνικών δυνάμεων στη Βοσνία...

Η επίθεση έγινε σε βάρος τριών Αμερικανών που επέβαιναν σε όχημα, ενώ ήταν καθ' οδόν για την πόλη Βλασένιτσα. Πληροφορίες από ΝΑΤΟικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κανείς τραυματίας από την επίθεση.

Στο μεταξύ, Σερβοβόσνιοι, που συνεργάζονται με τις πολυεθνικές δυνάμεις, είπαν στους δημοσιογράφους ότι δέχονται σχεδόν καθημερινά απειλητικές επιστολές και τηλεφωνήματα από μέλη της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται "Πεινασμένοι Λύκοι". Η οργάνωση αυτή τους απειλεί με επιθέσεις εναντίον τους, σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τις πολυεθνικές δυνάμεις. Οι "Πεινασμένοι Λύκοι" έχουν καταφερθεί και κατά Σερβοβόσνιων, που ενοικιάζουν κτίρια ή διαμερίσματα σε μέλη των αποστολών του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ. Ομως, τα μέλη των πολυεθνικών δυνάμεων καταφέρνουν να κάνουν τη ζωή τους δύσκολη, ακόμη και χωρίς τη δράση ή την παρουσία των "Πεινασμένων Λύκων". Οπως ανακοίνωσε χτες η διοίκηση των πολυεθνικών δυνάμεων, τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους τα δύο φορτηγά στα οποία επέβαιναν, ενώ δύο Γάλλοι στρατιώτες έπαθαν σοβαρά εγκαύματα την ώρα που έπαιζαν με πυροτεχνήματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ