Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους ιδιώτες οδεύει η τουριστική εκπαίδευση!

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες η τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11πμ έως τις 3μμ, των υπαλλήλων των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ). Οι υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αν δε νομοθετηθεί σύντομα σύγχρονος κανονισμός λειτουργίας των σχολών (η λειτουργία τους διέπεται από Βασιλικά Διατάγματα!), θα οδηγηθούν στη διάλυση. Ζητάνε ακόμα να τους καταβάλλεται το επίδομα διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων όπως στους εργαζόμενους του υπουργείου Παιδείας, ενώ απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την περίοδο διεξαγωγής των εξετάσεων, στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, ακόμα και η δημόσια τουριστική εκπαίδευση δε θα ξεφύγει από την κυβερνητική πολιτική παραχώρησης των πάντων στους ιδιώτες. Η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου,στην οποία κατά καιρούς έχει επισημανθεί από τους υπαλλήλους το πρόβλημα των σχολών, επιδεικνύει αδιαφορία, αρνούμενη ακόμα και να τους δεχτεί σε συνάντηση. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να αναθέσει στις σχολές ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, τη διεξαγωγή 61 προγραμμάτων επιδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία.

Προχτές, παραμονή της κινητοποίησης των υπαλλήλων, η γενική διευθύντρια των σχολών, προσπαθώντας να εμποδίσει τη στάση εργασίας, τους κάλεσε να ορίσουν εκπρόσωπο στην ομάδα εργασίας που θα προετοιμάσει τον κανονισμό κι αυτό παρότι υπάρχει ήδη σχέδιο κανονισμού, το οποίο έχει αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία, που τώρα πια με τη σειρά τους θα πρέπει να νομοθετήσουν.

Ο Πέτρος Κατσίκας,πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων στη σχολή της Αναβύσσου, σημείωσε ότι το πρόβλημα των σχολών μπορεί να λυθεί αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, που όμως δεν υπάρχει, ενώ τόνισε ακόμα: "Το θέμα των σχολών, κατά τη γνώμη μου, συνδέεται γενικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τουρισμό. Για παράδειγμα, με το σχέδιο νόμου για τη δήθεν αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ (σ.σ. για το σχέδιο νόμου σοβαρές ανησυχίες εκφράζει και το κλαδικό σωματείο των σχολών), αυτή θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Ενα πρώτο ερώτημα που τίθεται: Γιατί η κυβέρνηση δεν παραχωρεί κτίρια του Οργανισμού στις σχολές, τη στιγμή που αυτές αναγκάζονται να νοικιάζουν, όπως συμβαίνει στο Ναύπλιο, όπου υπάρχουν δύο ΞΕΝΙΑ, τα οποία θα ξεπουληθούν, ενώ η σχολή εκεί νοικιάσει κτίριο; Μ' αυτή την πολιτική το μέλλον της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης διαγράφεται ζοφερό".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πειθαρχικά μέτρα για συνδικαλιστική δράση! (2008-07-19 00:00:00.0)
Πρόσκληση... πρόκληση (2003-11-01 00:00:00.0)
Γενικό ξεπούλημα των δημόσιων ακτών και αιγιαλού! (2002-11-23 00:00:00.0)
Κυβερνητική αναδίπλωση για την αργία της Κυριακής (1999-09-03 00:00:00.0)
Προειδοποιούν αγωνιστικά (1997-10-11 00:00:00.0)
Προειδοποιούν με κλιμάκωση (1996-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ