Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φυγομαχεί ο Νηογνώμονας

Μήνυσε την ΠΕΜΕΝ, αλλά αποφεύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο! Και νέα στοιχεία για το δουλεμπορικό κύκλωμα

"Μπούμερανγκ" αποδεικνύεται για τον Ελληνικό Νηογνώμονα (ΕΝ) η μήνυση που έχει καταθέσει κατά της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ),για "συκοφαντική δυσφήμιση"! Χτες οι συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ οδηγήθηκαν ξανά στο δικαστήριο, όμως αυτοί που έμειναν εκτεθειμένοι ήταν οι εκπρόσωποι του Νηογνώμονα. Η δίκη - στην οποία είχε δοθεί ξανά αναβολή - αυτή τη φορά αναβλήθηκε, επειδή, στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά,δεν παρουσιάστηκαν, όχι μόνο οι εκπρόσωποι του Νηογνώμονα, αλλά ούτε ο δικηγόρος τους! Μάλιστα, για να δοθεί η αναβολή, ο δικηγόρος του Νηογνώμονα έστειλε έναν συνεργάτη του!

Αιτία για τη μήνυση εναντίον της ΠΕΜΕΝ είναι ένα έγγραφο που έστειλε στις 14 Ιούνη 1994 προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τα πολιτικά κόμματα και τον Τύπο, με το οποίο κατήγγειλε την επικινδυνότητα του Οργανισμού και επισήμαινε ότι "ο ΕΝ μετατράπηκε από εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε εταιρία, που στόχο έχει το μέγιστο κέρδος, αδιαφορώντας για την κύρια αποστολή που έχει να επιτελέσει". Παράλληλα, η ΠΕΜΕΝ έχει καταθέσει στον εισαγγελέα φάκελο με στοιχεία - "φωτιά". Αρκεί να αναφερθεί ότι από το 1992 μέχρι και την πολύνεκρη τραγωδία του τσιμεντάδικου ΔΥΣΤΟΣ,το οποίο διέθετε πιστοποιητικά αξιοπλοϊας από τον Ελληνικό Νηογνώμονα, έχουν γίνει 17 ναυάγια! Ο δικηγόρος της ΠΕΜΕΝ Αποστόλης Τσιαντής σχολίασε σχετικά: "Εκτίμησή μας είναι ότι ζήτησαν αναβολή για να διαιωνίζεται η κατηγορία των συνδικαλιστών. Γνωρίζουν ότι η κατηγορία είναι ανυπόστατη και οι συνδικαλιστές θα αθωωθούν και ότι έτσι θα αποδειχθεί ο ρόλος και η λειτουργία του Ελληνικού Νηογνώμονα στην ελληνική ναυτιλία".

Οσον αφορά το μέτωπο ενάντια στο δουλεμπορικό κύκλωμα, χτες ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου κατέθεσε και νέα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στα ποντοπόρα πλοία που καταπλέουν στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, εντείνονται και οι προετοιμασίες των ναυτεργατών για την 48ωρη παγκόσμια απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στην ποντοπόρο ναυτιλία, για τις 4 και 5 Αυγούστου, με προοπτική επέκτασης και στις άλλες κατηγορίες πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ