Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ
ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΙ
για τη νομή της εξουσίας

Η κυβέρνηση και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έχουν την ευθύνη και πρέπει να δώσουν άμεση λύση, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα

Σε μια χωρίς προηγούμενο σύγκρουση και διαγκωνισμό των αντιμαχόμενων ομάδων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσεται η διαδικασία για την αντικατάσταση του Α. Παπανδρέου. Παρά την ομοφωνία που υπάρχει στα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική που εφαρμόζεται, το σκηνικό που έχουν στήσει οι διαγκωνιζόμενοι επίδοξοι ηγέτες και οι εντεινόμενες αντιπαραθέσεις, για την κατάκτηση της ηγεσίας του κόμματος και της εξουσίας από τις αντιμαχόμενες ομάδες, ενισχύουν το νοσηρό κλίμα στη δημόσια ζωή του τόπου. Σε μια νέα κλιμάκωση της έντασης, το Προεδρείο της ΚΟ έκρινε χτες αναγκαία την άμεση σίγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέση την οποία σήμερα αναμένεται να συζητήσει με το ΕΓ.

Είναι φανερό ότι γύρω από το κρεβάτι του πρωθυπουργού έχει στηθεί ένας άθλιος χορός συμφερόντων, στον οποίο εμπλέκονται και οικονομικά συμφέροντα. Κοινός παρονομαστής πάντως, όλων των εμπλεκομένων μερών, είναι ο λαός να μείνει στο περιθώριο των εξελίξεων και θεατής ενός παιχνιδιού εξουσίας, που εκτός των άλλων στοχεύει και στον αποπροσανατολισμό των λαϊκών μαζών.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, με δήλωσή της σημείωσε πως "τα εύλογα περιθώρια ανοχής και κατανόησης που υπήρχαν, έχουν πια ουσιαστικά κλείσει" και συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση και την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά δημιουργούνται προϋποθέσεις να θεωρεί ο ελληνικός λαός ότι γίνεται μια διαπάλη οικονομικών κυρίως συμφερόντων, γύρω από ένα κρεβάτι".


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ