Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πολιτικοϊατρικές διαφωνίες" και ανακοινωθέντα

Τις τελευταίες μέρες σημειώνονται διαφωνίες μεταξύ των μελών του Ιατρικού Συμβουλίου, κάτι που επιβεβαίωσε χτες και ο γιατρός Ι. Ιορδάνογλου.

Οι διαφωνίες δεν αφορούν μόνο ιατρικά ζητήματα. Αλλος γιατρός και μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου, είπε χτες ότι πρόκειται για "πολιτικοϊατρικές διαφωνίες". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές Δ. Κόκκινος και Χ. Ρούσσος διαφώνησαν με την άποψη ότι το υγρό οφείλεται σε παλαιότερη πλευρίτιδα ή ουραιμία, θεωρώντας ότι πιστοποιεί δυσλειτουργία και στις δύο καρδιακές κοιλίες. Ο Δ. Κόκκινος φέρεται να κατέθεσε σχετική επιστολή στο Ιατρικό Συμβούλιο. Χτες στο Ιατρικό Συμβούλιο δεν ελήφθη απόφαση για να υποβληθεί ο πρωθυπουργός σε παρακέντηση, προκειμένου να αφαιρεθεί το υγρό.

Επιδείνωση παρουσίασε χτες η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα έπεσε σε βυθιότητα και υποστηριζόταν συνεχώς με αναπνευστήρα.

Το ιατρικό δελτίο που εξεδόθη το μεσημέρι ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού κατά το προηγούμενο 24ωρο ήταν αμετάβλητη. Η αναπνευστική του λειτουργία υποστηρίζεται περιοδικά από αναπνευστήρα. Τα πορίσματα των βιοψιών νεφρού και δέρματος - που έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - συμπληρώνονταν χτες και πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα.

Ο καθηγητής Ι. Ιορδάνογλου, που ρωτήθηκε χτες το μεσημέρι για το θέμα της νεφρικής λειτουργίας, απάντησε ότι μερικώς μπορεί να είναι ανατάξιμη, ενώ ο νεφρολόγος Γ. Βλαχογιάννης είπε πως δεν έχει διαπιστωθεί συστηματική (σ.σ., χρόνια) νόσος από τις βιοψίες των νεφρών και του δέρματος, και πρόσθεσε: "Δεν είναι βέβαιο αν από τη βιοψία των νεφρών θα φανεί αν θα υπάρξει ανάκαμψη ή όχι της νεφρικής λειτουργίας".

Το ιατρικό δελτίο που εξεδόθη το βράδυ μιλά για "σταθερότητα της κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού". Αναφέρει πως η αναπνευστική του λειτουργία δεν υποστηρίχτηκε από αναπνευστήρα και πως υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση την οποία ανέχτηκε καλά. Η καρδιακή του λειτουργία παραμένει αμετάβλητη.

Ο γιατρός Θ. Λιβάνης που ανέγνωσε το ιατρικό δελτίο, διέψευσε τις πληροφορίες περί βυθιότητας. Είπε πως ο πρωθυπουργός είχε πνευματική διαύγεια και πως από το πρωί ανέπνεε χωρίς αναπνευστήρα. Για την παρακέντηση προκειμένου να αφαιρεθεί το υγρό από τους πνεύμονες, είπε πως "απλώς υπήρχε σκέψη η οποία κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει και η άποψη είναι ότι με την αιμοκάθαρση που έγινε σήμερα (σ.σ. χτες) μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και να απορροφηθεί το υγρό". Σύμφωνα με το Θ. Λιβάνη, "υπάρχει σαφής υποψία ότι λόγω της δυσλειτουργίας στα νεφρά και δεδομένου ότι κάνει κάθε δεύτερη μέρα αιμοκάθαρση, να συγκεντρώνονται υγρά κυρίως σε αυτή την περιοχή μιας και βρίσκεται κατακεκλιμένος".

Να σημειωθεί ότι χτες το βράδυ υπήρξε πληροφορία που έλεγε ότι πρόκειται να έρθουν στο "Ωνάσειο" γιατροί από τις ΗΠΑ για να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του Α. Παπανδρέου σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ