Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Επάρκεια αγαθών, ανεπάρκεια χρημάτων

Εξόρμηση της ΚΟ Θεσσαλονίκης στην αγορά της πόλης

Σε συσπείρωση και δράση ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές του Μάαστριχτ, κάλεσαν οι κομμουνιστές τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εξόρμησης που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική αγορά της πόλης.

Με αφορμή το τέλος του παλιού και την έναρξη του νέου χρόνου, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Κατσαρό, πραγματοποίησε εξόρμηση στις αγορές Μοδιάνο και Καπάνι της πόλης, μοιράζοντας τη σχετική ανακοίνωση του Κόμματος και συζήτησε με τους πολίτες, για το πρωτοφανές κλίμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας, για τον περιβόητο 13ο μισθό που ειδικά φέτος δεν έφτασε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα, για την ανεργία που στη Θεσσαλονίκη έφτασε το 17%, για την αποβιομηχάνιση, τα χαμηλά μεροκάματα και τις συντάξεις πείνας. Η αγανάκτηση εκφράστηκε από όλους, καταναλωτές και καταστηματάρχες. Αγανάκτηση από τους καταναλωτές γιατί ο μισθός δε φτάνει και το δώρο εξανεμίζεται αμέσως. Αγανάκτηση και από τους καταστηματάρχες που βλέπουν ότι όσο δεν έχουν λεφτά οι εργαζόμενοι θα πέφτει και το δικό τους μεροκάματο.

"Επάρκεια αγαθών, ανεπάρκεια χρημάτων". Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ίσως τους τελευταίους μήνες, στην αγορά. Οπως είπε "Η αγορά είναι ο καθρέφτης της οικονομικής κατάστασης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα η ανέχεια και η φτώχεια πλήττει τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Και η αφόρητη αυτή κατάσταση έρχεται σαν συνέπεια των επιλογών των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια". Τέλος ο Γ. Κατσαρός ευχήθηκε το 1996 να είναι χρονιά συσπείρωσης και αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και του Μάαστριχτ, ενάντια στον πόλεμο στη Βαλκανική, στον τυχοδιωκτισμό και την υποτέλεια στους ξένους. Η λύση, κατέληξε ο Γ. Κατσαρός, βρίσκεται στην ενεργοποίηση, στην πάλη και τον αγώνα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για άλλες πολιτικές που θα έχουν στο επίκεντρό τους τα συμφέροντα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ