Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Συνέντευξη του Μ. Καντάφι

ΡΩΜΗ. -

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι υποστήριξε ότι δε θεωρεί τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ως εχθρό, αλλά προειδοποίησε ότι εάν η χώρα του δεχτεί επίθεση θα κτυπήσει στο εσωτερικό της Ιταλίας.

"Ο Κλίντον δεν είναι εχθρός όπως ο (πρώην αμερικανός Πρόεδρος Ρόναλντ) Ρίγκαν", υποστηρίζει ο Καντάφι σε συνέντευξή του σε ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων που επισκέφθηκε την Τρίπολη και η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή σε φύλλα ιταλικών εφημερίδων.

"Δεν είναι επιθετικό πρόσωπο. Μεταξύ μας υπάρχει ακατανοησία, αλλά όχι πόλεμος", προσθέτει στη συνέντευξη ο Λίβυος ηγέτης.

"Δεν προσπαθήσαμε να πλήξουμε την Ιταλία, αλλά μια βάση του έκτου αμερικανικού στόλου. Οπως είναι σήμερα τα πράγματα θα μπορούσα να επιτεθώ εναντίον οποιασδήποτε περιοχής από την οποία σχεδιάζεται η εκδήλωση επίθεσης εναντίον της Λιβύης. Θα ήμουν ακόμα διατεθειμένος να πλήξω τη Νάπολη, όπου υπάρχει βάση του ΝΑΤΟ", αναφέρει ο Καντάφι.

Υπενθυμίζεται ότι το 1986, αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη Λιβύη με το πρόσχημα ότι ο Καντάφι υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία, και η Λιβύη σε αντίποινα εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους στο νησί Λαμπεντούσα της Νότιας Ιταλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ