Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Βόμβες και τοπικιστικές συγκρούσεις

ΚΑΡΑΤΣΙ.-

Τις τελευταίες μέρες, η οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Καράτσι, είναι σαν να κάθεται πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα: μόνο χτες, οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο.

Ως χτες βράδυ δεν είχε αναληφθεί η ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι υποψίες στρέφονται κατά του Κινήματος Μοχαζίρ Κουάμι, στελέχη του οποίου συγκρούονται εδώ και πολύ καιρό με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η πολιτική βία που εντάθηκε τον τελευταίο χρόνο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.800 ανθρώπους φαίνεται να επεκτείνεται και στο νότιο τμήμα της πόλης, περιοχή που είχε μείνει σχετικά ανέπαφη από τις επιθέσεις. Στο Ισλαμαμπάντ, ο τοπικός Τύπος ανέφερε χτες ότι η κυβέρνηση αποστέλλει στρατεύματα στην περιοχή Γκουλιστάν, προκειμένου να καταστείλουν διαμάχες μεταξύ των αντιτιθεμένων φυλών Χαμιτζάι και Γκαμπτζάι, στις οποίες οι δύο πλευρές κάνουν χρήση βαρέων όπλων. Οι συγκρούσεις ως σήμερα έχουν κοστίσει το θάνατο 15 πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ