Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αποκτά και ένα δικαίωμα

Ολοκληρώθηκε τελικά η σύνταξη του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος για την προσαρμογή της νομοθεσίας ενός υπουργείου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Τελικά έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την τυπική έναρξη της λειτουργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για να... μπορέσουν να έχουν και το νομικό δικαίωμα να λειτουργήσουν! Αισίως, μόλις χτες ολοκληρώθηκε η σύνταξη του πρώτου Προεδρικού Διατάγματος για την προσαρμογή της νομοθεσίας ενός υπουργείου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Την "πρωτιά" έκανε το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός του οποίου, Κ. Γείτονας,παρουσίασε το σχέδιο του ΠΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ε. Κουλουμπή.

Σύμφωνα με το ΠΔ, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις λαμβάνουν τις αποφάσεις για την ανάθεση και εκτέλεση δημόσιων έργων επιπέδου νομαρχίας, ενώ προβλέπει ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημόσιων Εργων θα αποτελεί τον τεχνικό συμβουλίου για κάθε έργο της κάθε νομαρχίας και θα συγκροτείται με απόφαση του κάθε νομάρχη.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημόσιων Εργων θα αποτελείται από: Το διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας κατασκευής έργων της ΝΑ, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) της Περιφερειακής Διοίκησης του νομού, τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΝΑ, έναν εκπρόσωπο του ΤΕΕ και έναν εκπρόσωπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΝΑ ή της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων σε θέματα πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το ΠΔ ορίζει επίσης ότι οι διακηρύξεις ειδικών διεθνών διαγωνισμών για έργα και "τελετές" εγκρίνονται με απόφαση της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής, μετά από εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας της ΝΑ και τη γνώμη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημόσιων Εργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ