Τρίτη 9 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Η συγχώνευση θα γίνει

Ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία απευθύνει την τελευταία προειδοποίηση σε όσους αντιδρούν στη συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ

Τελευταία προειδοποίηση απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων, σε όλους αυτούς που στρέφονται κατά της πορείας συγχώνευσης του Επικουρικού Ταμείου (ΤΕΑΕΔΞΕ) με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. Αυτό τονίζει με ομόφωνη απόφασή της, που βγήκε ύστερα από τη συνεδρίαση στις 4.1.96, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Στην ανακοίνωση της, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζει ότι:

  • Εγκρίνει όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τις μορφές που αξιοποιήθηκαν για την επιβολή της θέλησης των συνταξιούχων και των οικοδόμων, από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Επιτροπής των Συνταξιούχων.
  • Καταδικάζει την πλειοψηφία του ΔΣ του Ταμείου, γιατί όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει "με τις ενέργειές της, τη στάση της προσπαθεί να φρενάρει τις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Ταμείο, δηλαδή τη συγχώνευση με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ".
  • Θεωρεί απαράδεκτη και αντισυναδελφική, τη στάση των δυο από τους τέσσερις εκπροσώπους, που προτάθηκαν για το Ταμείο, του Χρήστου Καραγιάννη και του Θανάση Μποτσιδάκη, γιατί η πράξη τους στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των οικοδόμων και των συνταξιούχων.
  • Καλεί τους τέσσερις εκπροσώπους να απέχουν από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του Ταμείου μέχρι την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Επίσης, τους καλεί να απέχουν από κάθε ενέργεια παρεμπόδισης της διαδικασίας συγχώνευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, προειδοποιώντας τους δημόσια πως "οποιαδήποτε ενέργεια και πράξη που θα στρέφεται κατά της πορείας συγχώνευσης θα την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά".

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων υπενθυμίζει: "Απέναντι σ' αυτούς που καταλήστεψαν και κατάκλεψαν τις εισφορές των οικοδόμων και συναφών ειδικοτήτων και τους καταδίκασαν σε συντάξεις πείνας, νομιμοποιούμαστε να ενεργήσουμε όπως ταιριάζει, για την επιβολή του νόμου, τη συμμόρφωση και τον εξανθρωπισμό τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ