Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αντιθέσεις" και αντιθέσεις

Πάλι ανακαλύπτουν ανύπαρκτες ή τεχνητές αντιπαραθέσεις και "παρατάξεις" στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου είτε να διευκολυνθούν και να προβληθούν ορισμένοι δελφίνοι και να "καούν" κάποιοι άλλοι είτε για να αυξηθούν οι πιέσεις στα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είτε γιατί κυρίως τους βολεύει να συντηρήσουν τον αποπροσανατολισμό του λαού γύρω από το θέμα της πρωθυπουργικής ασθένειας.

Ποιο ήταν, λοιπόν, το συμπέρασμα από την πρώτη μέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας; "Η διάσταση προεδρικών - Εκτελεστικών" αποφαίνεται η "Ελευθεροτυπία", με αφορμή τις δήθεν διαφορετικές τοποθετήσεις των Γ. Ποττάκη και Ε. Βενιζέλου.

Ασφαλώς δεν περίμενε κανείς από την "έγκυρη" εφημερίδα να διαπιστώσει αυτό που κατάλαβε όλος ο κόσμος που παρακολούθησε τη συζήτηση στη Βουλή: Οτι τα κόμματα του δικομματισμού εμπαίζουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι πρωθυπουργός συνεχίζουν να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά την αντιλαϊκή επέλαση στα εισοδήματά τους.

Σημασία έχει όμως ότι το αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους και ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους. Αυτή μόνο μπορεί να δώσει πραγματική έξοδο από την κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ